Un total de 680 alumnes han participat al concurs de videos per promoure l’aprofitament alimentari convocat pel Consorci de Residus del Vallès Occidental

15/03/2019 - 08:00

Entre les propostes fetes pels alumnes hi ha consells per aprofitar el pa sec, com aprofitar les restes de pollastre per fer croquetes, idees per a fer batuts i fins i tot melmelada de pomes…

En el  marc de la campanya de sensibilització sobre el reciclatge “Excuses o separes”, promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, s’ha portat a terme un concurs per als centres educatius per tal de fomentar l’aprofitament alimentari. L’alumnat havia de presentar treballs audiovisuals de curta durada on s’expliqués què fan els i les alumnes, a casa o a l’escola, per evitar el malbaratament i no llençar menjar.

Hi han participat set escoles dels municipis de Sabadell, Cerdanyola, Rubí i Terrassa, amb un total de 680 alumnes participants. Tots ells i elles rebran aquesta setmana un embolcall per l’esmorzar sostenible, per evitar residus a l’escola. Aquest és el premi per haver participat i haver col·laborat en la difusió de la necessitat de no malbaratar.

Entre les propostes fetes pels alumnes hi ha consells per aprofitar el pa sec, com aprofitar les restes de pollastre per fer croquetes, idees per a fer batuts i fins i tot melmelada de pomes… També d’altres propostes com calcular bé les mides abans de cuinar o planificar la compra i els menús per no tenir menjar sobrant.  Tots els vídeos es poden trobar al Canal de You Tube de @ResidusVallès i a les xarxes socials del Consorci.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article
Un recurs d'educació ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Vídeo dels alumnes de Primària de l'Escola Goya de Terrassa

La base de l’Escape Room és un futur incert, on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals, la gana i desnutrició de la societat occidental, que ha de permetre als participants prendre consciència sobre la necessitat de fer reciclatge en el dia a dia, i com a premissa imprescindible per poder sortir de la sala de joc havent resolt els enigmes en equip.

Article

En el marc de la campanya “Excuses o recicles?” que organitza el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Occidental amb el suport de diversos organismes, es va convocar el passat divendres 23 de novembre a la tarda i a la carretera de Terrassa (davant l’Església) un Festival de Pintura i Art Urbà que va culminar amb la instal·lació d'un mural incentivant el reciclatge.

Article

Com l’any passat, els bars serviran les begudes en gots reutilitzables lliures de bisfenol que, enguany, també seran retornables

Butlletí