Un total de 680 alumnes han participat al concurs de videos per promoure l’aprofitament alimentari convocat pel Consorci de Residus del Vallès Occidental

15/03/2019 - 08:00

Entre les propostes fetes pels alumnes hi ha consells per aprofitar el pa sec, com aprofitar les restes de pollastre per fer croquetes, idees per a fer batuts i fins i tot melmelada de pomes…

En el  marc de la campanya de sensibilització sobre el reciclatge “Excuses o separes”, promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, s’ha portat a terme un concurs per als centres educatius per tal de fomentar l’aprofitament alimentari. L’alumnat havia de presentar treballs audiovisuals de curta durada on s’expliqués què fan els i les alumnes, a casa o a l’escola, per evitar el malbaratament i no llençar menjar.

Hi han participat set escoles dels municipis de Sabadell, Cerdanyola, Rubí i Terrassa, amb un total de 680 alumnes participants. Tots ells i elles rebran aquesta setmana un embolcall per l’esmorzar sostenible, per evitar residus a l’escola. Aquest és el premi per haver participat i haver col·laborat en la difusió de la necessitat de no malbaratar.

Entre les propostes fetes pels alumnes hi ha consells per aprofitar el pa sec, com aprofitar les restes de pollastre per fer croquetes, idees per a fer batuts i fins i tot melmelada de pomes… També d’altres propostes com calcular bé les mides abans de cuinar o planificar la compra i els menús per no tenir menjar sobrant.  Tots els vídeos es poden trobar al Canal de You Tube de @ResidusVallès i a les xarxes socials del Consorci.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

La Gerència d'Ecologia Urbana acaba de licitar el nou contracte de "recollida selectiva de residus especials als locals adscrits als Districtes i Gerències de l'Ajuntament i altres centres públics a la ciutat de Barcelona", pel període 2020-2021, amb mesures de contractació pública sostenible. Des de finals de febrer, la recollida dels tòners usats, les piles (alcalines i de botó) i el petit material tecnològic (cablejat, ratolins, teclats, telèfons, en funcionament i en desús) l'executarà Engrunes, l'empresa de foment de l'ocupació guanyadora dels dos lots del concurs públic, cadascun d'ells amb els edificis públics de 5 districtes de Barcelona.

Article

Amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la reducció de residus de plàstics, promogut per una iniciativa interna en els Parcs de Bombers, recentment s’ha implementat la substitució d’ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables.

Article

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la resta de municipis metropolitans, impulsen la targeta de la xarxa metropolitana de deixalleries per augmentar el nombre d'usuaris. Amb aquesta targeta es podran registrar els usos anuals de deixalleries i punts verds, que permetran obtenir una bonificació de fins a un 14 % en la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).

Butlletí