Un 90% dels residus que trobem al rebuig són reciclables

21/11/2016 - 08:20

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s'han celebrat diverses accions de caracterització dels residus: Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Sant Just Desvern, Castellbisbal o Torrelles, són alguns dels municipis on s'han organtizat aquestes accions.

L'activitat consisteix en analitzar el contingut d'una mostra de bosses d'escombraries de la fracció resta i una altra mostra de la fracció d'envasos. Aquestes mostres s'agafen de contenidors del municipi. L'anàlisi dels residus permetrà conèixer quin contingut de residus impropis hi ha i quina part de residus s'ha separat correctament. L'objectiu és visualitzar i sensibilitzar la població sobre la necessitat de fer una correcta recollida selectiva de residus. En aquest sentit, es pretén conscienciar sobre el fet que la majoria de residus que van a parar al contenidor de resta són recuperables, ja siguin compostables, reutilitzables o reciclables.

Categories: 

Relacionats

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Notícia

L’entitat de cooperació entre el Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Regió d’Occitània rep aquest reconeixement pel seu suport al projecte "Eurotèxtil circular".

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Butlletí