Tota la informació sobre el canvi climàtic a un nou portal

Redacció
12/07/2010 - 00:00

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ha creat un nou portal que vol ser l'espai de referència formativa, divulgativa i informativa en matèria de canvi climàtic a Catalunya.

Els  continguts als que s'hi pot accedir estan estructurats en diferents nivells d'aprofundiment. En primer lloc, trobaran respostes totes aquelles persones que es pregunten: què és exactament el canvi climàtic? A que fan referència termes com diòxid de carboni, desforestació, comerç internacional de drets d'emissió.. o aquells que volen conèixer de primera ma quines són aquelles evidències que està havent un canvi en el clima.

Però, el portal també serà un lloc de referència per aquells que volen tenir dades de les emissions de gasós d'efecte hivernacle a escala mundial, o bé anar més enllà i conèixer en profunditat les polítiques internacionals, europees o nacionals que ja estan en marxa per fer front a l'escalfament global i els primers estudis d'adaptació dels seus efectes a les àrees més vulnerables de Catalunya.

Però el portal no es queda en la pura informació, sinó que ofereix recursos per implicar-se en la mitigació. Ho fa amb una sèrie de consells, bones pràctiques, i eines per calcular les emissions pròpies o de la nostra empresa. En aquest sentit destaca l'accés a la calculadora que dins la Guia pràctica per al càlcul d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle ha elaborat la pròpia Oficina Catalana del Canvi Climàtic i que permet estimar quines són les emissions associades al consum d'energia, tant en instal·lacions fixes con en transport.

També s'ofereix al portal una base de recursos pedagògics i publicacions per treballar aquest àmbit. I una agenda d'activitats i notícies relacionades amb el canvi climàtic., així com informació sobre les campanyes de sensibilització, comunicació, actes i publicacions orientades a reduir emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Cal destacar que el visitant pot accedir també a la normativa i legislació vigent del DMAiH així com a tota la informació referida a l'aplicació a Catalunya del regim europeu de comerç de drets d'emissió: la definició, regulació, procediment per al tràmit d'autorització, guies pràctiques per al seguiment, resolució d'autorització d'emissions i resultat del seguiment d'emissions

Relacionats

Article

En aquest vídeo de l'ACA ens parlem de quin és el camí que ha de fer l'aigua, des que es capta del riu, de l'aqüífer, o bé es rep des d'una dessalinitzadora, abans que arribi a la teva aixeta. Un procés llarg i complex que ens ajuda a prendre consciència del valor que té l'aigua en la nostra vida.

Article

Butlletí