Saps quin soroll fas amb la teva moto?

18/09/2023 - 08:37

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 18 al 22 de setembre, es durà a terme una nova edició de la campanya de sensibilització entre les persones que condueixen motocicletes i ciclomotors per tal que siguin conscients del soroll que fan els seus vehicles mentre circulen per la ciutat.

Les accions informatives es duran a terme per part d'un equip d'informadors ambientals tots els matins d'11.00 a 14.00 hores a l'avinguda de Vilanova/carrer de Nàpols (entorn de l'Estació del Nord) i a l'entorn de la plaça Gal·la Placídia-Via Augusta-avinguda Diagonal. A les tardes, de 16.00 a 19.00 hores, estaran situats a l'entorn de l'Hospital Clínic i l'Escola Industrial i als Jardinets de Gràcia.

En aquest sentit, la campanya té com a objectius sensibilitzar sobre l’efecte que tenen les motocicletes i els ciclomotors en la contaminació acústica de la ciutat; informar sobre l’efecte de circular amb el tub d’escapament no homologat i promoure una conducció apropiada i un manteniment òptim dels vehicles.

La campanya, adreçada a les persones usuàries d’aquests vehicles, tindrà lloc en aparcaments i zones habilitades per estacionar-hi motos al carrer. Es realitza una tasca principalment informativa, tot i que hi ha l’opció de realitzar mesuraments del soroll a títol voluntari per conèixer l’emissió sonora.

Les accions informatives es duran a terme per part d’un equip d’informadors ambientals del 18 al 22 de setembre, tots els matins d’11.00 a 14.00 hores i les tardes de 16.00 a 19.00 hores, i cobriran un total de quatre àrees dels districtes de l’Eixample i Gràcia.

Als matins estaran ubicats a l’avinguda de Vilanova/carrer de Nàpols (entorn de l’Estació del Nord) i a l’entorn de la plaça Gal·la Placídia-Via Augusta-avinguda Diagonal, mentre que per la tarda estaran situats a l’entorn de l’Hospital Clínic i l’Escola Industrial i als Jardinets de Gràcia.

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí