Saps quin soroll fas amb la teva moto?

18/09/2023 - 08:37

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 18 al 22 de setembre, es durà a terme una nova edició de la campanya de sensibilització entre les persones que condueixen motocicletes i ciclomotors per tal que siguin conscients del soroll que fan els seus vehicles mentre circulen per la ciutat.

Les accions informatives es duran a terme per part d'un equip d'informadors ambientals tots els matins d'11.00 a 14.00 hores a l'avinguda de Vilanova/carrer de Nàpols (entorn de l'Estació del Nord) i a l'entorn de la plaça Gal·la Placídia-Via Augusta-avinguda Diagonal. A les tardes, de 16.00 a 19.00 hores, estaran situats a l'entorn de l'Hospital Clínic i l'Escola Industrial i als Jardinets de Gràcia.

En aquest sentit, la campanya té com a objectius sensibilitzar sobre l’efecte que tenen les motocicletes i els ciclomotors en la contaminació acústica de la ciutat; informar sobre l’efecte de circular amb el tub d’escapament no homologat i promoure una conducció apropiada i un manteniment òptim dels vehicles.

La campanya, adreçada a les persones usuàries d’aquests vehicles, tindrà lloc en aparcaments i zones habilitades per estacionar-hi motos al carrer. Es realitza una tasca principalment informativa, tot i que hi ha l’opció de realitzar mesuraments del soroll a títol voluntari per conèixer l’emissió sonora.

Les accions informatives es duran a terme per part d’un equip d’informadors ambientals del 18 al 22 de setembre, tots els matins d’11.00 a 14.00 hores i les tardes de 16.00 a 19.00 hores, i cobriran un total de quatre àrees dels districtes de l’Eixample i Gràcia.

Als matins estaran ubicats a l’avinguda de Vilanova/carrer de Nàpols (entorn de l’Estació del Nord) i a l’entorn de la plaça Gal·la Placídia-Via Augusta-avinguda Diagonal, mentre que per la tarda estaran situats a l’entorn de l’Hospital Clínic i l’Escola Industrial i als Jardinets de Gràcia.

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

TMB té previst arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions el 2024, quan la nova flota ja comptarà amb 232 vehicles 100% elèctrics i 44 autobusos d’hidrogen, fet que permetrà a TMB reduir 4.785 tones d’emissions de CO₂ i 22 tones de NOx a l’any.

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Article

Com a operador implicat en la lluita contra l’emergència climàtica i per al desenvolupament sostenible, TMB està avançant cap a una flota de bus de zero emissions incorporant més vehicles 100% elèctrics, d’hidrogen i explorant altres energies netes com l’ús del biometà.

Butlletí