Sant Adrià impulsa tallers per sensibilitzar a infants i joves sobre la importància d’una bona gestió dels mobles i trastos vells

21/05/2019 - 08:00

L’ activitat, que compta amb la col·laboració del Casal Salesians Sant Jordi-PES la Mina i l’Associació Casal infantil la Mina, s’emmarca en la campanya municipal iniciada fa uns mesos sota el lema “Així, m’agrada!” que es proposa millorar el civisme i el reciclatge a la ciutat.

Els joves i nens d’entre 7 i 11 anys del casal Salesians Sant Jordi – PES la Mina i de l’Associació Casal infantil la Mina es converteixen en agents cívics municipals per un dia durant el mes de maig. L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar-los a través de la coresponsabilitat i explicar-los per què convé fer una bona gestió dels mobles i trastos vells que es dipositen als carrers de la ciutat.

La innovadora iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs inclou dues sessions de caràcter lúdic per educar a través de l’experiència. La primera consta d’una formació sobre la correcta gestió de la recollida de voluminosos a la ciutat, a més d’eines per interactuar amb els veïns. La segona és una sortida pels carrers del municipi per identificar i senyalitzar els mobles i trastos vells abandonats al carrer.

L’objectiu d’aquesta acció és mostrar les accions incíviques dels veïns de la ciutat. Per fer-ho, es marquen els mobles i trastos abandonats amb un adhesiu que indica “Així, no m’agrada” i s’envolten amb una cinta per agrupar-los i fer visible l’acció. La voluntat és mantenir aquest conjunt d’andròmines al carrer durant un parell de dies, per donar-hi visibilitat, cridar l’atenció a les persones i incidir en la seva sensibilització. Amb aquesta acció s’ha buscat una manera singular de fer altaveu d’una problemàtica municipal de fa anys.

Els nous agents cívics portaran una motxilla amb el logotip de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, una manera d’identificar-se i al mateix temps un obsequi per a la tasca que desenvoluparan.

Com funciona la recollida de voluminosos

L’horari i el calendari establerts per treure els mobles i trastos vells a Sant Adrià és els dilluns i els dimecres, segons la zona del municipi. L’hora és a partir de les 20 h i s’han de col·locar al costat del contenidor de rebuig. Els dilluns és el dia indicat per a la zona residencial de Monsolís, La Catalana, La Mina, Besòs i Trajana. I els dimecres és el dia de la setmana en què els barris de Sant Joan Baptista, Sant Adrià Nord i Casc Antic han de treure aquests residus al carrer per a la seva recollida.

És important que els trastos i mobles no obstaculitzin el pas i no suposin cap perill per als vianants. I, si no es poden treure el dia assenyalat, s’han de dur a la deixalleria municipal, ubicada a l’Avinguda del Bon Pastor, 30-36 de Sant Adrià de Besòs. El telèfon d’atenció és el 93 462 70 36.

Civisme i reciclatge

L’activitat amb casals de joves i infants s’emmarca en la campanya municipal iniciada fa uns mesos sota el lema “Així, m’agrada!” i que es proposa disminuir algun dels problemes en l’àmbit del civisme i el reciclatge de la ciutat. Els missatges clau que s’han transmès durant la campanya són: reduir els papers del terra, recollir els excrements de gossos quan es porten a passejar, llençar les deixalles als contenidors, separar els residus selectivament i llençar-los al contenidor adequat, treure a la porta de casa els mobles i electrodomèstics vells els dies indicats segons cada barri, utilitzar la deixalleria per portar-hi els mobles i electrodomèstics vells i garantir la neteja de la zona del mercat un cop s’acaba l’activitat de venda setmanal.

La millora integral del servei de neteja urbana és una de les prioritats municipals, que es concreta en diverses actuacions. Des del mes d’abril de 2018, s’han instal·lat 632 contenidors nous a tota la ciutat, s’han ampliat els punts de recollida i s’han incrementat en un 30% els contenidors de recollida selectiva per assolir una cobertura total de tots les els residus: orgànica, vidre, paper, envasos i rebuig.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs

Relacionats

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Article

El passat any 2023 l'Ajuntament va instal·lar 6 plantes fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments del municipi amb la subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Butlletí