Retirades 44 tones de residus del litoral de les Illes Balears la temporada 2017

Els plàstics són la matèria predominant, amb un 42,7 %, seguits de les fustes i la vegetació
31/01/2018 - 21:21

El 2017 el Servei de Neteja del Litoral de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha recollit 44.263,07 kg de residus del litoral de les Illes Balears. Això significa que, de mitjana, s’han tret de la mar 467,9 kg diaris de residus entre el 30 de juny i el 30 de setembre.

Durant aquests mesos a les Illes Balears s’han recollit les quantitats següents de residus del litoral: 23.713,05 kg a Mallorca, 9.544,23 kg a Menorca, 9.137,08 kg a Eivissa i 1.868,73 kg a Formentera. El mes amb més recollida ha estat l’agost, amb 1.997,08 kg.

El material que més s’ha retirat ha estat el plàstic (42,77 % del total), seguit de la fusta (27,13 %) i la vegetació (16,9 %), entre d’altres.

A més, s’han rebut i atès vint-i-un avisos —disset de l’112 i Salvament Marítim i quatre d’institucions i particulars— per ajudar en enfonsaments, recollides de troncs, dispersió de combustible, ajudes a persones i recollida de brutícia a una cala concreta.

Aquest Servei d’Abaqua, únic a la Mediterrània, s’ha millorat enguany incorporant a les 26 barques de tipus virot una de semilitoral per a cada illa, que hi romandran durant tot l’any per poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets de brutor o a zones de difícil accés terrestre.

En total, Mallorca disposa de catorze barques, Menorca i Eivissa en tenen set cadascuna i Formentera dues. D’aquestes, una fa feina amb gas GLP i càrrega de bateria de serveis amb energia solar. 

Municipis: 
Balears
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies. Trenta embarcacions han format part de el dispositiu.

Article

La gran participació de la societat Menorquina en la reducció i reciclatge de residus demostra la continuïutat de les iniciatives impulsades

Notícia
Presentació de 'Mou-te pel mar!', a la Diputació de Girona.

Presentació de 'Mou-te pel mar!', a la Diputació de Girona.

S'ha presentat el projecte 'Mou-te pel mar!', una iniciativa per fomentar la neteja dels ecosistemes marins i litorals de la Costa Brava. La impulsen els palamosins de Twinapp Running, en col·laboració amb l'associació RunWomanRun, i el seu objectiu és la promoció de l'esport amb consciència mediambiental. Es tracta d'organitzar sortides per fer 'plogging' i 'eco-swimming'. O el que és el mateix córrer i nedar i, alhora, anar recollint les deixalles que es vagin trobant.

Butlletí