Recomanacions per a una millor gestió de l’aigua a horts, escocells i jardins

15/06/2023 - 08:43

Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona ha publicat una guia de recomanacions per millorar la gestió de l'aigua en horts, escocells i jardins tant públics com particulars, en l'actual context de sequera.

L’aigua és un bé malauradament cada cop més escàs. En aquest document s'hi poden trobar una sèrie de recomanacions per tal que es pugui fer una bona gestió de l’aigua al teu jardí, parterre, hort o escocell.

S'exposa què plantar per al teu escocell o jardí i per al teu hort, com s'ha de plantar, l'ús dels encoixinats, el reg, la reutilització de l'aigua i la importància del sòl.

En cas que el reg dels horts urbans es faci amb aigua de xarxa, és molt important poder disposar de comptadors individuals (per parcel·la) o col·lectius (de tot l’hort municipal) i que la freqüència de pressa de dades de consum fos com a mínim mensual. El temps invertit en la pressa de dades de consum, a mitjà termini, revertirà en la possibilitat de gestionar més adequadament aquest escàs recurs.

La quantitat d’aigua que s’ha d’aplicar depèn de molts factors, però podem simplificar dient que dependrà del balanç entre les entrades i les sortides d’aigua al sistema sòl - cultiu. A la següent figura podem veure les entrades i sortides d’aigua amb un sistema sòl - cultiu que incorpora un sistema de reg.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquesta és una acció més de les diverses que l’Ajuntament ha anat posant en marxa des de l’entrada en emergència per sequera el passat mes de setembre.

Article
Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Els municipis de les comarques gironines no posaran en funcionament les dutxes de les platges aquest estiu, en plena situació de sequera

Article

Les fonts ornamentals de Santa Coloma de Gramenet reprenen el funcionament amb l'ús d'aigües freàtiques.

Butlletí