Publicació: "Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal"

22/05/2022 - 13:15

La Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona va publicar el llibre Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal, en el qual s'analitza el concepte i una vintena d’intervencions en el territori, amb l’objectiu d’incentivar la seva implantació en el món local.

El de solucions basades en la natura és un concepte emergent, que connecta amb altres de vinculats com la renaturalització de les ciutats, els serveis ecosistèmics i, especialment, el d’adaptació al canvi climàtic. Es tracta d’una idea incipient, amb encara poques iniciatives, estratègies i normatives.

En aquest sentit, la guia vol contribuir a la seva comprensió i implantació en el territori, i a identificar-ne els principals reptes i oportunitats. El document és un encàrrec de la Gerència de Serveis de Medi Ambient a un dels equips de recerca punters al món en aquest camp, format entre d’altres per la Dra. Filka Sekulova (ICTA-UAB),  el Dr. Francesc Baró (ICTA-UAB) i el Dr. Luís Miguel Campos Rodrigues, arran de la participació en el projecte europeu Naturvation.

La publicació inclou una part introductòria que en defineix les principals tipologies i els aspectes més rellevants a tenir en compte per a la seva implementació en l’àmbit municipal, incloent-hi la governança, el co-disseny participatiu i el finançament. La segona part, aplicada, incorpora un catàleg amb 20 exemples de SbN implementades a escala local en diferents ciutats i pobles del món, amb un focus especial en l’àmbit de la província de Barcelona, com ara Viladecans, Sant Vicenç dels Horts, Cornellà, Barcelona, Mollet del Vallès, Granollers i alguns altres municipis de l’àrea metropolitana.

Podeu accedir a la publicació aquí.


Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí