Prova pilot a Sidamon, Vilanova de Bellpuig i Palau d'Anglesola per la recollida selectiva amb contenidors que s'obren amb targeta o amb el mòbil

25/05/2021 - 21:43

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell inicia una prova pilot amb la col·laboració dels municipis de Sidamon, Vilanova de Bellpuig i Palau d'Anglesola que consisteix en l'obertura intel·ligent de contenidors amb el telèfon mòbil (mitjançant l'aplicació Civiwaste) o amb una targeta. 

La prova es farà durant un any en aquests 3 municipis, que representen per la seva demografia el perfil mig de municipis de la comarca, i comportarà el tancament de 75 contenidors soterrats ( i algun de superfície) d’orgànica, d’envasos lleugers i de rebuig  a partir del juny (1 de juny Sidamon, 7 de juny Vilanova de Bellpuig i 14 de juny Palau d'Anglesola). El contenidors de vidre i de paper continuaran oberts, però amb una boca més reduïda  per evitar que s'hi dipositin residus que no pertoquin. Per les seves característiques, aquesta prova pilot en contenidors soterrats és pionera a tot Catalunya i no comporta cost per als municipis participants gràcies a la col·laboració de l'Agència Catalana de Residus, Ecoembes i Ecovidrio. 

L’usuari pot obrir els contenidors tancats mitjançant una aplicació per a mòbils (Civiwaste) o amb una targeta identificativa específica per a cada llar i cada comerç.

El passos són apropar la targeta o el telèfon amb l’aplicació oberta al lector. Un cop feta la lectura, la tapa del contenidor es desbloqueja i es pot obrir la tapa i dipositar la bossa de residus a l’interior. Per després tancar la tapa del contenidor.

Els contenidors de vidre i els de paper segueixen oberts, però tenen una boca reduïda per evitar que s’hi dipositin residus que no pertoquen.

Amb l'app Civiwaste es poden obrir els contenidors de manera àgil i còmoda, consultar el registre d’usos dels contenidors de reciclatge, notificar incidències en els contenidors, consultar informació sobre la deixalleria mòbil i el servei de recollida de voluminosos i sol·licitar la targeta identificativa.


 

Categories: 
Municipis: 
Pla d'Urgell
AdjuntMida
PDF icon Tríptic760.01 KB

Relacionats

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Butlletí