Prova pilot a Sidamon, Vilanova de Bellpuig i Palau d'Anglesola per la recollida selectiva amb contenidors que s'obren amb targeta o amb el mòbil

25/05/2021 - 21:43

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell inicia una prova pilot amb la col·laboració dels municipis de Sidamon, Vilanova de Bellpuig i Palau d'Anglesola que consisteix en l'obertura intel·ligent de contenidors amb el telèfon mòbil (mitjançant l'aplicació Civiwaste) o amb una targeta. 

La prova es farà durant un any en aquests 3 municipis, que representen per la seva demografia el perfil mig de municipis de la comarca, i comportarà el tancament de 75 contenidors soterrats ( i algun de superfície) d’orgànica, d’envasos lleugers i de rebuig  a partir del juny (1 de juny Sidamon, 7 de juny Vilanova de Bellpuig i 14 de juny Palau d'Anglesola). El contenidors de vidre i de paper continuaran oberts, però amb una boca més reduïda  per evitar que s'hi dipositin residus que no pertoquin. Per les seves característiques, aquesta prova pilot en contenidors soterrats és pionera a tot Catalunya i no comporta cost per als municipis participants gràcies a la col·laboració de l'Agència Catalana de Residus, Ecoembes i Ecovidrio. 

L’usuari pot obrir els contenidors tancats mitjançant una aplicació per a mòbils (Civiwaste) o amb una targeta identificativa específica per a cada llar i cada comerç.

El passos són apropar la targeta o el telèfon amb l’aplicació oberta al lector. Un cop feta la lectura, la tapa del contenidor es desbloqueja i es pot obrir la tapa i dipositar la bossa de residus a l’interior. Per després tancar la tapa del contenidor.

Els contenidors de vidre i els de paper segueixen oberts, però tenen una boca reduïda per evitar que s’hi dipositin residus que no pertoquen.

Amb l'app Civiwaste es poden obrir els contenidors de manera àgil i còmoda, consultar el registre d’usos dels contenidors de reciclatge, notificar incidències en els contenidors, consultar informació sobre la deixalleria mòbil i el servei de recollida de voluminosos i sol·licitar la targeta identificativa.


 

Categories: 
Municipis: 
Pla d'Urgell
AdjuntMida
PDF icon Tríptic760.01 KB

Relacionats

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

El nou projecte col·laboratiu inclòs a l’app Reciclos d’Amposta és el Projecte Emma. Ara, els veïns i veïnes d’Amposta podran col·laborar en la recerca en càncer de mama mitjançant el reciclatge. L’aplicació web de Reciclos permetrà afegir els punts que els usuaris guanyin a partir del reciclatge d’envasos (anomenats Reciclos) a l’incentiu.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa de manera progressiva des del divendres 1 d’octubre el nou servei de recollida de residus i neteja viària, amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat.

Butlletí