Prova pilot a Sidamon, Vilanova de Bellpuig i Palau d'Anglesola per la recollida selectiva amb contenidors que s'obren amb targeta o amb el mòbil

25/05/2021 - 21:43

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell inicia una prova pilot amb la col·laboració dels municipis de Sidamon, Vilanova de Bellpuig i Palau d'Anglesola que consisteix en l'obertura intel·ligent de contenidors amb el telèfon mòbil (mitjançant l'aplicació Civiwaste) o amb una targeta. 

La prova es farà durant un any en aquests 3 municipis, que representen per la seva demografia el perfil mig de municipis de la comarca, i comportarà el tancament de 75 contenidors soterrats ( i algun de superfície) d’orgànica, d’envasos lleugers i de rebuig  a partir del juny (1 de juny Sidamon, 7 de juny Vilanova de Bellpuig i 14 de juny Palau d'Anglesola). El contenidors de vidre i de paper continuaran oberts, però amb una boca més reduïda  per evitar que s'hi dipositin residus que no pertoquin. Per les seves característiques, aquesta prova pilot en contenidors soterrats és pionera a tot Catalunya i no comporta cost per als municipis participants gràcies a la col·laboració de l'Agència Catalana de Residus, Ecoembes i Ecovidrio. 

L’usuari pot obrir els contenidors tancats mitjançant una aplicació per a mòbils (Civiwaste) o amb una targeta identificativa específica per a cada llar i cada comerç.

El passos són apropar la targeta o el telèfon amb l’aplicació oberta al lector. Un cop feta la lectura, la tapa del contenidor es desbloqueja i es pot obrir la tapa i dipositar la bossa de residus a l’interior. Per després tancar la tapa del contenidor.

Els contenidors de vidre i els de paper segueixen oberts, però tenen una boca reduïda per evitar que s’hi dipositin residus que no pertoquen.

Amb l'app Civiwaste es poden obrir els contenidors de manera àgil i còmoda, consultar el registre d’usos dels contenidors de reciclatge, notificar incidències en els contenidors, consultar informació sobre la deixalleria mòbil i el servei de recollida de voluminosos i sol·licitar la targeta identificativa.


 

Categories: 
Municipis: 
Pla d'Urgell
AdjuntMida
PDF icon Tríptic760.01 KB

Relacionats

Article
Foto: ACN

Foto: ACN

El Consell Comarcal de la Selva presenta els resultats del nou sistema de recollida de residus porta a porta als municipis d’Amer, Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Sant Julià de Llor i Bonmatí

Article

L’Ajuntament de Masquefa -a través de la Regidoria de Medi Ambient- començarà aquest 2023 una prova pilot al municipi amb l’objectiu de millorar les actuals xifres de reciclatge i de recollida selectiva a la vila i situar Masquefa com un municipi capdavanter en la lluita contra l’emergència climàtica.

Article
Foto: Regió 7. Àlex Guerrero

Foto: Regió 7. Àlex Guerrero

La fracció que més ha crescut és l’orgànica, que representa el 41,25% del total de deixalles recollides

Butlletí