Play, la nova font urbana 100% PE reciclable

15/10/2011 - 00:00

Què sóc?

Una font urbana que té la clara intenció de contribuir al desenvolupament de les ciutats en una direcció marcada per valors d'economia de recursos, integració en l'entorn, sostenibilitat i accessibilitat, tant per la utilització del material, com per la seva simplicitat funcional i formal.

La morfologia de la peça rememora un embut de formes suavitzades, sense elements superflus. El seu disseny busca en tot moment una òptima funcionalitat que asseguri l'accessibilitat de tots els usuaris i la polivalència respecte a la seva integració en qualsevol àmbit: la ciutat, el jardí, el pati.

Podem trobar-la en plàstic de polietilè de baixa densitat (nou) en diferents colors: negre, blanc, fúcsia, caqui i verd pistatxo,... i en polietilè reciclat en color gris.

Sóc un ECOdisseny, perquè integro els valors de sostenibilitat d'una manera real i natural tant en el producte com en el procés industrial.

Aquesta nova tipologia de font urbana neix fruit de l'anàlisi minuciós de tots els aspectes que configuren un producte com aquest: el transport del producte, la instal·lació, l'ús que en fan els usuaris i en finalitzar la seva vida útil, la seva retirada, separació de components i reciclatge.El material permet fabricar la carcassa d'una sola peça i la forma d'embut recull l'aigua i la canalitza pel tronc fins arribar al desaigüe simplificant i eliminant components.

De moment, seleccionat en els Premis pel Reciclatge 2011

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

-       Extracció de materials: El polietilè de baixa densitat reciclat el produeix el mateix fabricant que el nou (colors vius) i s'extreu dels sobrants generats en aquest procés de fabricació.

-       Eliminació: Tot polietilè LDPE rotomoldejat és 100% reciclable. Els components d'aixetes i canalització tenen una vida útil superior al cos de PE i poden ser re-utilitzats en la fabricació de models posteriors.

Però... Per unificar els diferents components (colors) i crear el material reciclat s'utilitza un tint industrial que compleix la normativa i no és tòxic però tampoc és natural.

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí