Parets disposa de vuit nous contenidors per al reciclatge d’oli usat

10/10/2016 - 09:11

Un litre d'oli de cuina usat vessat a l'aigüera pot contaminar al voltant d'un milió de litres d'aigua i dificulta i encareix la depuració de les aigües residuals urbanes.

Amb aquest increment de contenidors, l'Ajuntament vol facilitar a la ciutadania la disposició de punts propers per a la recollida de l'oli usat i fomentar la seva recollida i reciclatge.

El regidor coordinador de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Francesc Juzgado explicava l’objectiu d’aquesta acció: “l'Ajuntament vol promoure el reciclatge d’oli usat i sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes de la importància de reaprofitar aquest element que es pot convertir, entre d'altres, en biocombustible per a motors dièsel, sabó, vernís per a fustes, abonament o lubrificants”.

Als contenidors s'hi podran dipositar tant els olis domèstics -de cuina- com els de les llaunes o envasos de conserves sense restes sòlides. No s'hi podran dipositar ni els olis de motor ni els olis de cuina que estiguin barrejats amb altres productes. 

Per dipositar l'oli als contenidors caldrà recollir-lo en ampolles de plàstic reutilitzades de begudes, d'aliments, o en bidons, prèviament filtrat d' impureses sòlides. L'oli no podrà estar barrejat amb cap altre residu líquid, com ara detergents o lleixius.

La ubicació prevista per als 8 contenidors serà la següent:

- al Camp de les Peces
- a la benzinera de l'Av. Catalunya
- a l'avinguda de la Pedra del Diable, -a l'establiment Superservis-
- al carrer de Butjosa davant la plaça de la Salut
- al carrer de Prat de la Riba amb la plaça Berenguer
- al carrer de Mossèn Jaume Urgell
- al carrer Bruc, prop de l'equipament de l'Asoveen
- al carrer de Nostra Sra. De Montserrat

La instal·lació dels nous contenidors és fruit del conveni signat amb l'empresa Servicio de Reciclaje Biotur, SL., per un període de dos anys.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

Des que es va posar en marxa el sistema de recollida de residus porta a porta a la Garriga, el passat 29 d’abril, la recollida selectiva ha passat del 43 al 79 %.

Article

A finals de 2019, l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials Jordi Camp i Congost (AEP Camp Congost) i l'àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Granollers van posar en marxa una deixalleria industrial, orientada a la millora de la gestió de residus valoritzables de paper/cartró, plàstic, ferralla i fusta.

Article

El diumenge 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l'associació canetenca Thalassa, en col·laboració amb l'Ajuntament de Canet de Mar, ha organitzat amb èxit una neteja submarina a la platja de Canet. D'entre totes les deixalles s'ha tret 25kg de plom, 60kg de ferro i 300kg de rebuig.  

Butlletí