Onze anys d’Agenda 21 Escolar a Lleida

09/12/2016 - 08:54

El programa d’Agenda 21 Escolar té com a objectiu fer una Lleida més sostenible i compromesa amb el medi ambient. 71 centres educatius participen en l’edició d’enguany.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha presidit l’acte de signatura dels compromisos dels centres escolars de Lleida amb l’Agenda 21 Escolar del curs 2016-2017 en què ha posat de relleu que “l’aprenentatge que feu amb els vostres projectes a l’escola i a casa es trasllada en benefici de la ciutat

L'acte que ha tingut lloc en un Saló de Sessions ple de nens i nenes, joves i mestres de diverses escoles i instituts de la ciutat. Un total de 71 centres educatius de Lleida participen enguany en aquest projecte educatiu municipal que té per objectiu implicar les escoles, les famílies, el jovent i els infants a favor d’un món més sostenible a través de projectes relacionats amb el medi ambient.

Durant la seva intervenció, el paer en cap ha posat de relleu que “treballem perquè els nostres nens i nenes aprenguin els valors de la sostenibilitat i la cura pel medi ambient a través de projectes educatius com l’Agenda 21 Escolar”, ha subratllat Ros. Per la seva banda, Fèlix Larrosa, ha explicat que Lleida segueix treballant en projectes que beneficien el medi ambient, com és la millora de la recollida selectiva, a través de la implantació de noves illes de contenidors, la plantació d’arbres creant boscos urbans com el de Cappont i, properament, el de Balàfia, així com apostant per reduir les emissions de CO2 amb l’adquisició de nous autobusos urbans híbrids.

En l’acte al Saló de Sessions un nou centre educatiu ha signat el seu compromís d’adhesió a aquest programa educatiu, l’escola Torre Queralt. D’altra banda, les Escoles Especials Llar de Sant Josep inicia enguany un projecte triennal (cursos 2016-2019) i l’escola Enric Farreny ha renovat avui el seu projecte després d’haver fet un projecte triennal. 11 centres han recollit avui el seu diploma per haver realitzat un projecte anual en els darrers 5 anys com són l’escola Alba, l’escola Creu del Batlle, l’escola Joan Maragall, l’escola Joan XXIII, l’escola La Mitjana, l’escola Magí Morera, l’institut Guindàvols, el col·legi Episcopal, el col·legi Maristes, el col·legi Sagrada Família i el CEE Esperança. Alguns dels projectes que s’han desenvolupat el darrer any han estat relacionats amb horts escolars, aprendre a fer compost, aprendre el funcionament d’energies renovables, estalvi energètic, plantació d’arbres, recollida selectiva i tractament de residus, foment de l’ús de la bicicleta, entre altres.

L’Agenda 21 Escolar de Lleida, que enguany arriba a l’11a edició, és un programa educatiu que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. Tots els centres que participen en l’Agenda 21 Escolar tenen en comú el fet de ser un procés participatiu, de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en algunes accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat en l’entorn escolar: ambientalització del currículum, gestió sostenible del centre o relació amb l’entorn.

A l'acte de signatura també han assistit els regidors de la corporació municipal Paco Cerdà, José Luis Osorio i Dolors López


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’acte de Signatura de Compromís amb l’Agenda 21 Escolar de Lleida vol simbolitzar la implicació de cada centre en desenvolupar el seu projecte ambiental per millorar la sostenibilitat de Lleida, i el compromís de la Paeria, representat pel seu alcalde, de donar-los suport en aquest procés d’aprenentatge i sensibilització cap als valors de la sostenibilitat i millora ambiental dels centres.

Article

El programa d’educació mediambiental Agenda 21 de la Paeria ha celebrat aquest 14 de juny la festa de cloenda del curs 2018-2019 en un Parc de la Mitjana ple de nens i nenes de diverses escoles de la ciutat. Aquest curs 67 centres educatius han participat en les diverses propostes incloses al programa, relacionades amb la gestió dels residus, l’estalvi d’aigua i energia, hort escolar o un pati més verd. L’objectiu és conscienciar l’alumnat, a través de les escoles i els instituts, sobre la importància d’un món més sostenible.

Article

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són una crida universal a l’adopció de mesures per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat. Al setembre de 2015 l’Assemblea General de l’ONU va establir un nou acord mundial sobre el canvi climàtic i els 193 Estats membres de tot el món es van compromerre a adoptar l’Agenda 2030. Es tracta d’un programa impulsat per l’ONU que forma part del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament i que tracta els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquests objectius es van posar en marxa al gener de 2016.

Butlletí