Nou hort al terrat de l'Escola Francesc Macià de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

27/02/2020 - 13:30

S'ha plantat la primera llavor al nou hort urbà del terrat de l'Escola Francesc Macià, situada a tocar de la plaça d'Espanya. Alumnes de 4t de Primària i persones usuàries de la residència i centre de dia Tres Pins (Fundació Sanitària Sant Pere Claver) conrearan aquest hort vertical amb capacitat per a 560 plantes, el segon que s'instal·la en un edifici públic de Sants-Montjuïc.

El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats dels edificis públics de Barcelona, entre els quals hi ha la seu del Districte de Sants-Montjuïc, incorpora una nova plantació al mateix barri d’Hostafrancs: l’Escola Francesc Macià. En aquest cas es tracta d’un hort vertical amb capacitat per a 560 plantes i espai per als germinats i el planter d’aquestes hortalisses. Els mòduls són accessibles tant per a infants com per a persones en cadires de rodes.

La metodologia de treball és la mateixa que als altres horts d’aquesta xarxa, però en aquest cas també hi haurà un treball conjunt amb nens i nenes de la mateixa escola. D’aquesta manera, la cura i cultiu es farà conjuntament entre l’alumnat de 4t de Primària ells i les persones usuàries dels serveis de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver almenys un dia a la setmana. El menjar que se’n tregui estarà destinat tant al menjador de l’escola com al de la residència Tres Pins.

El nou hort urbà al terrat de l’Escola Francesc Macià és un projecte comunitari en què, a més de de l’escola i la seva AMPA, la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, el Districte de Sants-Montjuïc i els instituts municipals d’Educació i de Persones amb Discapacitat, també participa el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i el projecte Vincular per Educar promogut des dels Serveis Socials del districte. L’empresa Groots ha estat la responsable de la creació i el disseny de les estructures que suporten l’hort vertical.


 

Relacionats

Notícia

La dirigirà José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA) i cap del programa d’Economia Agroalimentària de l’IRTA.

Notícia
Es proposa reduir en un 50% el malbaratament alimentari l’any 2030.

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris a Catalunya. La llei ens ha d’ajudar a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de fam zero i es proposa reduir en un 50% el malbaratament alimentari l’any 2030.

Notícia

El projecte Dunia,de microfinançament agroecològic,permet a la població urbana de Barcelona donar suport a productors locals de tot Catalunya i facilitar així la implicació de la ciutadania en una alimentació més sostenible. Els microfinançadors -particulars o empreses- reben un retorn en forma de producte o de servei i es poden desgravar l’aportació econòmica a la declaració de la renda.

Butlletí