Munich aposta per la bicicleta

1.600 milions d'euros per a noves nous carrils bici a la ciutat alemanya
30/01/2020 - 08:00

La ciutat de Munich (Alemanya) s'ha pres seriosament l'aplicació de les peticions ciutadanes per ampliar i promoure l'ús de la bicicleta. L'Ajuntament aprovarà deu primeres mesures per iniciar aquesta aposta per complir els objectius de les peticions el 2025. 

Tanmateix, segons una proposta de l’administració de la ciutat, això serà car: es gastaran gairebé 1.600 milions d’euros a la nova xarxa de carrils bici. Tenint en compte una longitud total de 450 quilòmetres a construir o ampliar, això suposaria uns tres milions i mig d’euros per quilòmetre de carretera.

De 2021 a 2025, la ciutat hauria de gastar uns 315 milions d’euros a l’any. No inclouen els costos per a ponts o passos subterranis.

L’ajuntament ha d’adoptar deu mesures cada trimestre durant els propers cinc anys. L’alcalde Dieter Reiter (SPD) ho havia acordat amb els promotors de les peticions ciutadanes per l'impuls de la bicicleta. Cal prioritzar els projectes que serveixin a la seguretat del trànsit. El primer paquet inclou seccions de carretera on no hi ha carrils bici o només hi ha carrils bici molt estrets. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Cornellà ha inicat l'ampliació de la zona exclusiva per a vianants en més de 13.000 metres quadrats i la xarxa pedalable, en més de 21 quilòmetres. 

Article

L’AMB va lliurar els premis Bicimpuls 2019 en la seva segona edició. Amb aquests premis reconeixem les entitats amb projectes que fomenten l’ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona.

Butlletí