Més de 1.650 llibres reutilitzats durant les festes de Nadal i Reis

07/02/2018 - 10:33

 

S’ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 265 kg de CO2 

Durant la campanya DeixaLlibres per Nadal i Reis, els usuaris de la xarxa comarcal de deixalleries han reutilitzat 1.657 exemplar, evitant així l’emissió a l’atmosfera de 265,12 kg de CO2, dada que equival a 13.670 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia, o a 50 vehicles eliminats de la circulació durant un dia. 

 Font: “Calculadora de CO2” http://reutilizayevitaco2.aeress.org/ 

Mitjançant aquesta campanya, que el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental promociona des de l’any 2010, ja s’han reutilitzat més de 34.442 llibres, majoritàriament novel·les, contes, biografies, infantils... 

Apilats aquests llibres superarien l’alçada de la torre de Xangai, actualment l’edifici més alt de la Xina amb 632 metres i el segon gratacel més alt del món, només superat per l’edifici Burj Khalifa de Dubai, amb 828 metres d’alçada. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, recordem, es allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions reutilitzin gratuïtament llibres en bon estat, fomentar la reutilització, la prevenció, la desmaterialització i l’economia circular.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Oriental

Relacionats

Article

L'equip guanyador, Plogging Revolution, representarà Espanya al mundial al Japó.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Butlletí