Més de 1.650 llibres reutilitzats durant les festes de Nadal i Reis

07/02/2018 - 10:33

 

S’ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 265 kg de CO2 

Durant la campanya DeixaLlibres per Nadal i Reis, els usuaris de la xarxa comarcal de deixalleries han reutilitzat 1.657 exemplar, evitant així l’emissió a l’atmosfera de 265,12 kg de CO2, dada que equival a 13.670 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia, o a 50 vehicles eliminats de la circulació durant un dia. 

 Font: “Calculadora de CO2” http://reutilizayevitaco2.aeress.org/ 

Mitjançant aquesta campanya, que el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental promociona des de l’any 2010, ja s’han reutilitzat més de 34.442 llibres, majoritàriament novel·les, contes, biografies, infantils... 

Apilats aquests llibres superarien l’alçada de la torre de Xangai, actualment l’edifici més alt de la Xina amb 632 metres i el segon gratacel més alt del món, només superat per l’edifici Burj Khalifa de Dubai, amb 828 metres d’alçada. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, recordem, es allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions reutilitzin gratuïtament llibres en bon estat, fomentar la reutilització, la prevenció, la desmaterialització i l’economia circular.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Oriental

Relacionats

Notícia

El José té un terreny a la seva casa i per aquest motiu ha agafat una galleda plena de compost. Es tracta d’un material reciclat que fa la funció d’adob que i que està repartint el Consorci de Residus del Vallès Oriental a 15 deixalleries del territori.

Article

Bosc de la vida - Setmana Europea de Prevenció de Residus from Ajuntament de Parets del Vallès on Vimeo.

El bosc de la vida és una activitat adreçada als alumnes de les escoles de Parets del Vallès i que s'ha celebrat durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Butlletí