Marató per l'emergència climàtica a Barcelona

02/03/2023 - 12:32

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Durant quatre setmanes, des del divendres 3 de febrer i fins el 3 de març es duu a terme l’edició 2023 de la Marató per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona, on diversos equipaments de la ciutat fan actuacions per reduir el consum energètic i d’aigua i per conscienciar de la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. 

A l’edició d’enguany hi participen 48 equipaments: 

  •       15 centres educatius (escoles i instituts)
  •       18 centres cívics i casals de barri
  •       6 centres esportius municipals
  •       3 biblioteques
  •       6 centres administratius (oficines)

La Marató és una campanya de comunicació amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de les accions personals per tal de reduir el consum energètic i d’aigua i les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades a aquests consums. Aquest any la Marató ha de servir per intensificar i reforçar les accions d’estalvi emmarcades en el nou Reial Decret Llei 14/2022, de mesures d’estalvi i eficiència energètica.

Com a novetat d’aquesta edició i en el nou context de teletreball, la Marató s’ha ampliat a la participació individual, convidant al personal municipal a adherir-se a un o diversos compromisos d’estalvi energètic i d’aigua, tant en l’àmbit del teletreball com en el personal.

Per participar en la Marató, els diferents equipaments han constituït un nucli impulsor en el qual participen com a mínim un referent de sostenibilitat, un referent de manteniment i un referent de comunicació. Aquest equip és l’encarregat de proposar les accions als centres, fer el seguiment de les lectures de comptadors i fer difusió de la campanya i les seves actuacions entre el personal treballador i les persones usuàries.

Els estalvis de la Marató es destinaran al projecte “Bressols pel Clima, per protegir a la petita infància dels efectes del canvi climàtic”, estratègia adreçada a les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat “Bressols pel Clima”, l’estratègia de les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica

Article

El projecte Urban Innovativative Actions (UIA) Refugis Climàtics ha suposat la conversió d’11 escoles de la ciutat en refugis climàtics per tal de fer front a les altes temperatures. Ara aquesta prova pilot s’ha integrat amb les polítiques públiques de l’Ajuntament a través del programa Transformem els patis.

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Butlletí