Marató per l'emergència climàtica a Barcelona

02/03/2023 - 12:32

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Durant quatre setmanes, des del divendres 3 de febrer i fins el 3 de març es duu a terme l’edició 2023 de la Marató per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona, on diversos equipaments de la ciutat fan actuacions per reduir el consum energètic i d’aigua i per conscienciar de la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. 

A l’edició d’enguany hi participen 48 equipaments: 

  •       15 centres educatius (escoles i instituts)
  •       18 centres cívics i casals de barri
  •       6 centres esportius municipals
  •       3 biblioteques
  •       6 centres administratius (oficines)

La Marató és una campanya de comunicació amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de les accions personals per tal de reduir el consum energètic i d’aigua i les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades a aquests consums. Aquest any la Marató ha de servir per intensificar i reforçar les accions d’estalvi emmarcades en el nou Reial Decret Llei 14/2022, de mesures d’estalvi i eficiència energètica.

Com a novetat d’aquesta edició i en el nou context de teletreball, la Marató s’ha ampliat a la participació individual, convidant al personal municipal a adherir-se a un o diversos compromisos d’estalvi energètic i d’aigua, tant en l’àmbit del teletreball com en el personal.

Per participar en la Marató, els diferents equipaments han constituït un nucli impulsor en el qual participen com a mínim un referent de sostenibilitat, un referent de manteniment i un referent de comunicació. Aquest equip és l’encarregat de proposar les accions als centres, fer el seguiment de les lectures de comptadors i fer difusió de la campanya i les seves actuacions entre el personal treballador i les persones usuàries.

Els estalvis de la Marató es destinaran al projecte “Bressols pel Clima, per protegir a la petita infància dels efectes del canvi climàtic”, estratègia adreçada a les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat “Bressols pel Clima”, l’estratègia de les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica

Article

El projecte Urban Innovativative Actions (UIA) Refugis Climàtics ha suposat la conversió d’11 escoles de la ciutat en refugis climàtics per tal de fer front a les altes temperatures. Ara aquesta prova pilot s’ha integrat amb les polítiques públiques de l’Ajuntament a través del programa Transformem els patis.

Article

 

Experts debaten sobre la planificació de l'educació ambiental en la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona pel Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Butlletí