Marató per l'emergència climàtica a Barcelona

02/03/2023 - 12:32

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Durant quatre setmanes, des del divendres 3 de febrer i fins el 3 de març es duu a terme l’edició 2023 de la Marató per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona, on diversos equipaments de la ciutat fan actuacions per reduir el consum energètic i d’aigua i per conscienciar de la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. 

A l’edició d’enguany hi participen 48 equipaments: 

  •       15 centres educatius (escoles i instituts)
  •       18 centres cívics i casals de barri
  •       6 centres esportius municipals
  •       3 biblioteques
  •       6 centres administratius (oficines)

La Marató és una campanya de comunicació amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de les accions personals per tal de reduir el consum energètic i d’aigua i les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades a aquests consums. Aquest any la Marató ha de servir per intensificar i reforçar les accions d’estalvi emmarcades en el nou Reial Decret Llei 14/2022, de mesures d’estalvi i eficiència energètica.

Com a novetat d’aquesta edició i en el nou context de teletreball, la Marató s’ha ampliat a la participació individual, convidant al personal municipal a adherir-se a un o diversos compromisos d’estalvi energètic i d’aigua, tant en l’àmbit del teletreball com en el personal.

Per participar en la Marató, els diferents equipaments han constituït un nucli impulsor en el qual participen com a mínim un referent de sostenibilitat, un referent de manteniment i un referent de comunicació. Aquest equip és l’encarregat de proposar les accions als centres, fer el seguiment de les lectures de comptadors i fer difusió de la campanya i les seves actuacions entre el personal treballador i les persones usuàries.

Els estalvis de la Marató es destinaran al projecte “Bressols pel Clima, per protegir a la petita infància dels efectes del canvi climàtic”, estratègia adreçada a les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí