Lleida utilitza aigua tractada de la depuradora en el reg

Font: La Mañana

14/06/2023 - 11:00

Lleida canvia aquest sistema en la neteja de la via pública, en principi, només amb els camions cisterna.

L’Ajuntament de Lleida ha decidit que des d’ahir s’utilitzi aigua tractada de la depuradora, i no es faci servir líquid potable en el reg que es realitza amb cuba. La Paeria va anunciar que totes les captacions d’aigua a Lleida són d’aigua potable a tots els barris. Va afegir que no hi ha captacions d’aigua no potable a excepció del polígon industrial El Segre.

Davant la situació d’alerta per sequera, l’Ajuntament de Lleida ha decidit que el reg que es fa amb cuba -només aquest tipus-, es realitzi amb aigua tractada de la depuradora. Fonts municipals destaquen que aquesta aigua tractada és tres vegades més neta que la del riu.

Van afegir que en els pròxims dies es farà una prova per valorar l’eficiència d’aquest sistema en la neteja de la via pública. Així, s’utilitzarà un camió cisterna amb aigua tractada de la depuradora per fer l’aiguabatre mecànic de les voreres. 
 


 

Relacionats

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

Aquesta és una acció més de les diverses que l’Ajuntament ha anat posant en marxa des de l’entrada en emergència per sequera el passat mes de setembre.

Butlletí