L’estany de la Guinardera, un espai recuperat per a la fauna i la flora

20/04/2023 - 10:00

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

El condicionament de l’entorn de l’Estany de la Guinardera és un dels projectes per a millorar l’espai per al lleure i afavorir també la fauna i la biodiversitat de l’entorn. Per fer-ho, han instal·lat illes flotants per a aus migratòries.

Aquestes actuacions s’han dut a terme en coordinació amb un projecte més ampli de millora de l’entorn que està duent a terme l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que inclou altres actuacions. A tocar de l’estany hi ha un roure centenari que s’ha protegit amb postes i s’ha identificat amb un cartell informatiu. L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han complert diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica, especialment pensades per a la reproducció i refugi d’ocells migradors.

Històricament, els pagesos de Sant Cugat ja feien servir les aigües freàtiques d’aquesta zona per a regar els seus camps. Quan aquest sector es va urbanitzar, van decidir impermeabilitzar el subsol i l’aigua s’hi va acumular. Fa una dècada, els veïns van començar a denunciar l’estat d’abandonament de l’estany i en els darrers anys s’han dut a terme les tasques de renaturalització. Per tal de donar a conèixer aquestes actuacions, des del Consell de Barri de Centre Oest s’ha organitzat una visita a l’estany que ha comptat amb la presència dels tècnics responsables i del regidor Oriol Sanchez.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Article

Es tracta d’una prova pilot impulsada per l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona a través del projecte GiroNat.

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Butlletí