Les Franqueses del Vallès amplia els equipaments amb autoconsum elèctric

25/08/2022 - 12:00

L'objectiu és reduir la despesa energètica.

El Viver d'Empreses s'està transformant en un equipament autosuficient a nivell elèctric amb la instal·lació d'un parc fotovoltaic a la seva taulada. Aquesta planta d'energia renovable cobrirà tot el consum del viver i podria abastir altres equipaments propers amb els seus excedents energètics.

L'objectiu és reduir la despesa energètica en el viver i dels equipaments propers amb un autoconsum compartit amb edificis com Can Ribas, el Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO), algunes de les naus de les antigues casernes o Cal Gavatx. Es preveu que la producció anual de la planta fotovoltaica sigui de més de 44.000 kWh i permeti un estalvi en el rebut de l'electricitat de gairebé el 22%.

Les Franqueses aposta des de ja fa temps per anar implementant sistemes d'autoconsum energètic als equipaments municipals. Amb aquesta premissa funcionen la pèrgola de la plaça de l'Espolsada, preparada per donar servei energètic a diversos equipaments propers com l'Espai Can Prat, l'Escola Bressol Municipal Cavall Fort o el Casal Cultural de Corró d'Avall; el projecte per transformar el Centre de Formació d'Adults en un edifici autosuficient amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció i, el sistema de pous canadencs de l'Aula de Natura del Parc del Falgar que aprofita l'energia geotèrmica per regular la temperatura a l'edifici durant tot l'any.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalLes Franqueses del Vallès

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Butlletí