Les Franqueses del Vallès amplia els equipaments amb autoconsum elèctric

25/08/2022 - 12:00

L'objectiu és reduir la despesa energètica.

El Viver d'Empreses s'està transformant en un equipament autosuficient a nivell elèctric amb la instal·lació d'un parc fotovoltaic a la seva taulada. Aquesta planta d'energia renovable cobrirà tot el consum del viver i podria abastir altres equipaments propers amb els seus excedents energètics.

L'objectiu és reduir la despesa energètica en el viver i dels equipaments propers amb un autoconsum compartit amb edificis com Can Ribas, el Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO), algunes de les naus de les antigues casernes o Cal Gavatx. Es preveu que la producció anual de la planta fotovoltaica sigui de més de 44.000 kWh i permeti un estalvi en el rebut de l'electricitat de gairebé el 22%.

Les Franqueses aposta des de ja fa temps per anar implementant sistemes d'autoconsum energètic als equipaments municipals. Amb aquesta premissa funcionen la pèrgola de la plaça de l'Espolsada, preparada per donar servei energètic a diversos equipaments propers com l'Espai Can Prat, l'Escola Bressol Municipal Cavall Fort o el Casal Cultural de Corró d'Avall; el projecte per transformar el Centre de Formació d'Adults en un edifici autosuficient amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció i, el sistema de pous canadencs de l'Aula de Natura del Parc del Falgar que aprofita l'energia geotèrmica per regular la temperatura a l'edifici durant tot l'any.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalLes Franqueses del Vallès

Relacionats

Article

La Cel de Caldes és una Comunitat Energètica Local que neix per impulsar la transició energètica a Caldes de Montbui amb els següents objectius: impulsar l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica dels calderins i les calderines.

Article

Del 3 a l’11 d’octubre es proposen sis activitats de sensibilització sobre la necessitat d’implantar un nou model energètic

Notícia

Es modificarà del Pla General d'Ordenació que haurà de ser aprovat per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona.

Butlletí