La Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat premia Barcelona

08/05/2018 - 09:40

Barcelona ha rebut, concretament, dos guardons en la primera edició dels Premis de Bones Pràctiques Locals per la Biodiversitat que atorga aquesta xarxa, un pel Pla del Verd i la Biodiversitat i un altre per la gestió naturalitzada dels estanys de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut dos premis de la Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat, una organització formada per ajuntaments i administracions locals que tenen l’objectiu de fomentar la conservació de la fauna i la flora, la protecció hídrica, la restauració d’espais naturals degradats o la millora dels ecosistemes.

D’una banda, el Pla del Verd i la Biodiversitat 2012-2020 de Barcelona recull el compromís de l’Ajuntament per conservar i millorar la infraestructura ecològica de la ciutat amb un gran ventall d’accions. Entre els objectius d’aquest pla, destaca la plantació en aquest període de més de 235.000 arbres, la creació de més d’una cinquantena d’espais d’interès natural dins del nucli urbà o ampliant fins als 17,71 m2 la superfície verda disponible per habitant a la ciutat.

D’altra banda, la gestió naturalitzada dels estanys de Barcelona fomenta la reducció o eliminació dels productes químics amb els quals es tracta l’aigua, alhora que s’introdueixen plantes aquàtiques que ajuden a depurar l’aigua de manera natural. Així es fomenta la biodiversitat als estanys, incrementant la presència d’espècies animals i vegetals.

La Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat ha concedit aquests premis en el marc de la seva setena assemblea a Madrid.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

Un dels Grups de Treball de la xarxa B+S ha elaborat el “Manifest en defensa del verd i la biodiversitat de la ciutat de Barcelona”, un document amb diverses propostes que el passat 9 d'abril va presentar als grups polítics municipals.

Article

Prop de 500 alumnes han pres part en 11 projectes participatius

Article

Vídeo del programa La ciutat de les bèsties de betevé on es construiexen menjadores d'ocells amb SEO BirdLife Catalunya per als ocells a l'hivern i tardor.

Butlletí