La Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat premia Barcelona

08/05/2018 - 09:40

Barcelona ha rebut, concretament, dos guardons en la primera edició dels Premis de Bones Pràctiques Locals per la Biodiversitat que atorga aquesta xarxa, un pel Pla del Verd i la Biodiversitat i un altre per la gestió naturalitzada dels estanys de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut dos premis de la Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat, una organització formada per ajuntaments i administracions locals que tenen l’objectiu de fomentar la conservació de la fauna i la flora, la protecció hídrica, la restauració d’espais naturals degradats o la millora dels ecosistemes.

D’una banda, el Pla del Verd i la Biodiversitat 2012-2020 de Barcelona recull el compromís de l’Ajuntament per conservar i millorar la infraestructura ecològica de la ciutat amb un gran ventall d’accions. Entre els objectius d’aquest pla, destaca la plantació en aquest període de més de 235.000 arbres, la creació de més d’una cinquantena d’espais d’interès natural dins del nucli urbà o ampliant fins als 17,71 m2 la superfície verda disponible per habitant a la ciutat.

D’altra banda, la gestió naturalitzada dels estanys de Barcelona fomenta la reducció o eliminació dels productes químics amb els quals es tracta l’aigua, alhora que s’introdueixen plantes aquàtiques que ajuden a depurar l’aigua de manera natural. Així es fomenta la biodiversitat als estanys, incrementant la presència d’espècies animals i vegetals.

La Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat ha concedit aquests premis en el marc de la seva setena assemblea a Madrid.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

Enverdim Barcelona pretén que els ciutadans facin més verda la ciutat des dels seus balcons, terrasses i finestres. El procediment del projecte Enverdim Barcelona és senzill: ell planta una llavor i un cop germina i és prou forta ja està preparada per trobar una nova llar. Llavors la deixa en un punt de la ciutat fins que arriba alguna persona i se l’emporta. L’objectiu és multiplicar les plantes que hi ha a la ciutat. 

Article

El pantà de la Foixarda s’ha convertit en un espai de biodiversitat urbà a Barcelona. Situat en una antiga pedrera de Montjuïc, té més de 100 anys d’història i s’ha convertit en un hàbitat idoni perquè s’hi instal·lin les 23 espècies actuals d’aus i vuit de ratpenats: una xifra molt poc habitual a la ciutat.

Article

Al Zoo de Barcelona hi ha una població d'eriçó fosc que es va començar a estudiar el 2007, gràcies a la iniciativa de les persones que treballem al Zoo. Ara s'alliberen nous exemplars per enriquir-la. A les instal·lacions del zoo també es fan tasques d'educació ambiental, es supervisen episodis de reproducció i es fan estudis de conducta i interaccions entre l'eriçó fosc i l’eriçó clar.

Butlletí