La Marató per l’Emergència Climàtica de Barcelona redueix en un 11% les emissions de GEH

12/04/2023 - 12:20

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Un total de 48 equipaments van sumar-se a l’edició celebrada el passat mes de febrer, entre les quals es troben 15 centres educatius, 18 centres cívics i casals de barri, 6 centres esportius municipals, 3 biblioteques i 6 centres administratius. Aquesta campanya busca sensibilitzar i promoure bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua a diferents edificis municipals de la ciutat durant quatre setmanes, tot i que la voluntat és que les accions prevalguin al llarg del temps.

L’estalvi econòmic generat es destina a projectes per donar resposta a l’emergència climàtica. Aquest any ha estat pel projecte “Bressols pel Clima, per protegir a la petita infància dels efectes del canvi climàtic”, adreçat a les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica. El total de l’estalvi s’ha traduït en una donació de 10.000 euros.

Com a novetat d’aquesta edició i en el nou context de teletreball, la Marató s’ha ampliat a la participació individual. Un total de 61 treballadors i treballadores municipals hi han contribuït amb mesures com apagar el router WiFi a la nit, esborrar el contingut digital innecessari del núvol, limitar la durada de les dutxes a 5 minuts o bé desplaçar-se a peu o en bicicleta, entre d’altres.

En context d’emergència climàtica el nostre ritme de consum d’aigua i energia no és sostenible, per tant, és més important que mai ser conscients dels impactes de les nostres actuacions des dels equipaments municipals.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Butlletí