La Marató per l’Emergència Climàtica de Barcelona redueix en un 11% les emissions de GEH

12/04/2023 - 12:20

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Un total de 48 equipaments van sumar-se a l’edició celebrada el passat mes de febrer, entre les quals es troben 15 centres educatius, 18 centres cívics i casals de barri, 6 centres esportius municipals, 3 biblioteques i 6 centres administratius. Aquesta campanya busca sensibilitzar i promoure bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua a diferents edificis municipals de la ciutat durant quatre setmanes, tot i que la voluntat és que les accions prevalguin al llarg del temps.

L’estalvi econòmic generat es destina a projectes per donar resposta a l’emergència climàtica. Aquest any ha estat pel projecte “Bressols pel Clima, per protegir a la petita infància dels efectes del canvi climàtic”, adreçat a les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica. El total de l’estalvi s’ha traduït en una donació de 10.000 euros.

Com a novetat d’aquesta edició i en el nou context de teletreball, la Marató s’ha ampliat a la participació individual. Un total de 61 treballadors i treballadores municipals hi han contribuït amb mesures com apagar el router WiFi a la nit, esborrar el contingut digital innecessari del núvol, limitar la durada de les dutxes a 5 minuts o bé desplaçar-se a peu o en bicicleta, entre d’altres.

En context d’emergència climàtica el nostre ritme de consum d’aigua i energia no és sostenible, per tant, és més important que mai ser conscients dels impactes de les nostres actuacions des dels equipaments municipals.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Apagar els llums de Nadal una hora abans suposa una reducció de 42 hores: si en anys anteriors l’enllumenat nadalenc va estar encès 259 hores, enguany ho estarà 217. És una mesura d’estalvi del consum energètic acordada amb les patronals del comerç i la restauració.

Article

Ja hi ha 341 centres educatius de la ciutat connectats a la comercialitzadora pública d’electricitat renovable al cent per cent i participada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Article

El compromís amb la transició energètica ha permès doblar la potència d’energia fotovoltaica municipal en tres anys, fins a arribar als 4.300 kWp que generen les 157 instal·lacions existents. L’aposta per l’autogeneració i l’autoconsum continua amb projectes que permetin tornar a doblar l’energia generada amb plaques solars abans del 2025.

Butlletí