La festa dels Aliments reparteix 600 menús de menjar recuperat a Reus

09/11/2016 - 17:00

La Festa dels Aliments, organitzada per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus i la Plataforma Aprofitem els Aliments amb el suport de totes les entitats, empreses i institucions que formen part del programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, ha repartit dissabte 15 d'octubre 600 menús de menjar recuperat a la plaça de la Llibertat amb un granèxit d'assistentys.

Estava composat pe un plat únic de llenties amb verdures i una macedònia de fruites de postre. Un centenar de voluntaris han participat d'una jornada amb moltes activitats lúdiques i de conscienciació de la necessitat d'aprofitar el menjar, organitzades per diverses entitats de la ciutat. La Plataforma els Aliments ha facilitat plats i coberts compostables i la regidoria de Medi Ambient gots reutilitzables.

 El gran dinar s'ha fet amb 862 quilos de menjar que es va espigolar -és a dir, aliments aptes pel consum no comercialitzables que es van recollir divendres dels establiments de la ciutat. Aquesta quantitat de menjar aprofitat suposa un estalvi ecològic de 91.000 litres d'aigua, 810 m2 de terra i 830 quilos de CO2 (gasos contaminants que s'han evitat emetre a l'atmosfera), i un estalvi econòmic de 1.300 euros.

Les persones assistents a la festa també s'han pogut emportar cap a casa  alguns dels aliments recollits per aprofitar-los.

La Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA)

La Plataforma és una associació formada per persones i entitats lligades a la prevenció del malbaratament alimentari.

Treballem en xarxa, apropant tots els agents implicats en la cadena dels aliments (productors, empreses, entitats, consumidors…) per trobar solucions comunes al problema del malbaratament d’aliments.

SENSIBILITZACIÓ: Treballa per estimular el debat i mobilitzar els diferents agents en l’acció per l’aprofitament dels aliments

CONEIXEMENT: Aglutinem coneixement, promovem l’intercanvi d’experiències i potenciem la investigació

ACCIÓ: Promou accions concretes per reduir el menjar malbaratat en totes les etapes de la cadena dels aliments


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Butlletí