La Diputació de Barcelona reconeguda pel foment de l'ús de la bicicleta

Font: Red de Ciudades por la Bicicleta i Bikefriendly

07/03/2019 - 09:21

La Diputació de Barcelona ha estat reconegut en els Premis Bikefriendly 2019 amb un Accèssit "Innova" per l'impuls a iniciatives relacionades amb el foment de l'ús de la bicicleta en entorns urbans que destaquen pel seu alt component innovador.

Els Premis Bikefriendly 2019 impulsats per la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) estan destinats a reconèixer l'esforç dut a terme pels ajuntaments, mancomunitats i / o Diputacions adherits a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta per impulsar projectes, iniciatives i / o accions destinades a fomentar i facilitar l'ús quotidià de la bicicleta i compartir bones pràctiques i experiències en l'àmbit de la ciclomovilidad a través d'una plataforma i / o espai de referència, tant a nivell nacional com internacional.

En nom de la Diputació de Barcelona va recollir el premi Ramon Minoves, assessor de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Es pot consultar la llista de tots els guanyadors a l'enllaç.

La Diputació de Barcelona ha impulsat la bicicleta urbana amb diverses accions.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la Diputació de Barcelona va organitzar l’activitat “Agafa la bici”, amb l'objectiu de promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible en els desplaçaments a la feina. La iniciativa, que ha aplegat més de 100 inscrits, vol ser un exemple per a la ciutadania i les organitzacions públiques i privades per tal d’animar a utilitzar mitjans de transport alternatius al vehicle privat i endegar actuacions similars que afavoreixin una mobilitat més sostenible en l’àmbit dels desplaçaments laborals.

En aquest sentit, la Taula de Mobilitat de la Diputació de Barcelona és un òrgan corporatiu de participació, reflexió i debat en l'àmbit de la mobilitat que té com a objectiu aconseguir el compromís de tots els seus integrants per fixar uns criteris socials, ambientals i de seguretat que afectin els desplaçaments dels treballadors de la corporació. Una dels seus objectius prioritaris és impulsar el Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE), que pretén optimitzar la mobilitat dels treballadors i afavorir els modes de transport alternatius al vehicle privat, en particular el transport públic, la bicicleta i el desplaçament a peu. El PDE concerneix als trajectes entre el domicili i el lloc de treball i als desplaçaments professionals dels treballadors, col·laboradors i clients. 

També la Diputació de Barcelona ha fet lliurament en aquest mandat de bicicletes elèctriques a municipis de la demarcació, destinades tant a la policia local com a serveis municipals. Gràcies a aquest programa, iniciat l’any 2008 i que s’emmarca en la línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d’eficiència energètica, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 563 bicicletes a un conjunt de 300 municipis de la seva demarcació.

 


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Butlletí