La Dama, el nou restaurant saludable i de proximitat del Zoo de Barcelona

02/09/2021 - 12:30

És el primer centre del parc que aplica el Pla de restauració saludable inclòs en el nou model de zoo, i és part de les accions de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

L’oferta gastronòmica de La Dama es basa en la dieta mediterrània, amb aliments de temporada, productes de proximitat, bio i ecològics, i amb alternatives per a les intoleràncies alimentàries i les diferents sensibilitats, com el vegetarianisme i el veganisme. Tots els plats i productes que s’hi serveixen inclouen el valor nutricional del plat, la procedència i la certificació de producció responsable. El restaurant també inclou un espai de cafeteria on es poden menjar entrepans i gelats.

 

Una millor experiència per al visitant

Situat a la plaça de la Dama del Paraigua, disposa d’una terrassa en un ampli espai enjardinat i té una capacitat total per a 240 persones. Tot i que ara, per motius sanitaris, a l’interior només hi podrà haver un 50% de l’aforament.

Un dels aspectes innovadors del restaurant, i que forma part dels pilars del nou model de zoo, és la millora de l’experiència del visitant a través del model free flow: l’espai del servei de menjar està distribuït en forma d’illes de productes per reduir les cues i oferir més varietat de plats. També disposa d’un punt de cuina on s’elaboraran plats en viu.

La Dama inicia el nou Pla de restauració saludable del Zoo, que s’anirà aplicant en els pròxims mesos a la resta de restaurants i cafeteries del parc, i incorpora a la carta el Menú de les Estacions, una de les iniciatives de la plataforma de la capitalitat. A més, contribuirà a divulgar l’alimentació saludable i les pràctiques sostenibles i de respecte del medi ambient, per exemple, eliminant els envasos de plàstic d’un sol ús i apostant pels gots i la coberteria reutilitzables.

D’altra banda, el Departament de Sostenibilitat del Zoo treballa per aplicar accions de prevenció del malbaratament i d’aprofitament dels aliments als centres de restauració del parc.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Notícia

Barcelona encara la tardor amb la intenció de marcar un punt d’inflexió en la transformació del sistema alimentari i en la lluita contra l’emergència climàtica. Per això, durant el mes d’octubre tindran lloc un seguit d’esdeveniments a Barcelona: la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, el VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries del Pacte de Milà i el Gastronomic Forum Barcelona.

Acte

Butlletí