Joves de Vic recorren a l'art per denunciar la contaminació de l'entorn natural i conscienciar sobre la necessitat del reciclatge

Font: Ajuntament de Vic

02/11/2020 - 07:51

La quinzena Civicus ART SOCIAL I RESPONSABLE va estar organitzada per VicJove, Medi Ambient, Participació, Cooperació de l’Ajuntament de Vic, ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i la Creu Roja.​

La necessitat de reciclar és cada vegada més urgent a la nostra societat per donar sortida al nombre creixent de residus. És per això que els joves del Cívicus de la quinzena temàtica ART SOCIAL I RESPONSABLE, que va organitzar VicJove i diferents àrees de l'Ajuntament de Vic, ACVIC i la Creu Roja, van recórrer a l'art per denunciar la contaminació de l'entorn i fer una crida a la responsabilitat de la gent. El casal va incloure també diferents activitats relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient des d’una òptica artística.

Els joves van crear diferents instal·lacions artístiques amb les deixalles que vtrobar resseguint els rius Mèder i Gurri amb l'objectiu de denunciar les actituds incíviques i reivindicar el reciclatge per protegir l'entorn natural. Dividits en quatre grups de treball, les llaunes, ampolles, plàstics i objectes de tota mena que van recollir els van servirt per crear des d'un arc de Sant Martí a un llac de residus fins a un supermercat de deixalles o un vestit per realitzar una performance. També es va realitzar un mapa de grans dimensions que ubica la localització de les deixalles trobades i els punts més afectats per la contaminació.

Durant dues setmanes, els joves del casal, d'entre 12 i 16 anys, van fer activitats de conscienciació mediambiental des de diferents enfocs, amb persones vinculades a diferents àmbits relacionats amb la sostenibilitat.

Van poder veure documentals, conèixer alternatives de consum, i entre altres activitats, van visitar una exposició sobre com arriben els plàstics als rius i al mar.

El casal va finalitzar amb un recorregut per part de tots els participants als diferentes projectes artístics que es van instal·lar al costat dels rius Mèder i Gurri. I va ser la primera vegada que tots els assistents s'han pogut trobar plegats, mantenint les distància entre persones i amb mascareta, ja que durant tot el casal i com a mesura de seguretat els grups van treballar independement. Els projectes es poden veure a través del compte d'Instagram, @civicus_2020, que s'ha creat per promoure la iniciativa i que els mateixos joves han nodrit de contingut durant el casal.  


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic

Relacionats

Article

ViCoop, la comunitat energètica de Vic, ja és una realitat i es converteix en la vintena comunitat energètica que es constitueix a Osona en format cooperativa.

Entrevista

Julieta Martínez, té 19 anys, és xilena. I és avui una de les líders joves d’acció contra l’emergència climàtica. El seu discurs i la seva capacitat de motivar és contundent. Denuncia que la crisi climàtica afecta les inequitats de gènere. Ha creat la Fundació “Tremendas”, que acull l’acadèmia “Climáticas”, un projecte que impulsa l’educació de nenes i adolescents de Llatinoamèrica i el Carib com a eina per combatre el canvi climàtic amb perspectiva de gènere i empoderar les dones com a agents de transformació social.

Article

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell participen a la primera edició del projecte Avancem cap al residu Zero, del Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí