Jo aprofito, no malbarato

05/07/2023 - 12:34

Cada aliment malbaratat desaprofita tots els recursos que han estat necessaris per produir-lo i fer-lo arribar al teu rebost o a la teva taula: aigua, energia, combustibles fòssils, emissió de gasos d’efecte hivernacle, matèries primeres, força de treball, etc. 

Reaprofitar els aliments és una de les millors maneres per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i les amenaces mediambientals i a favor de la sostenibilitat. Alhora, distribuint-los entre persones en situació de pobresa alimentària, contribuïm a garantir una alimentació saludable, suficient i segura.

El Banc dels Aliments ha preparat per la guia gratuïta Jo aprofito, no malbarato, on trobaràs consells, trucs i idees per reduir el malbaratament alimentari i aconseguir una alimentació més sostenible i saludable a casa teva.

Per aconseguir la Guia la podeu demanar a aquest enllaç.

Per saber-ne més sobre com reaprofiten des del Banc dels Aliments podeu veure la web: https://www.bancdelsaliments.org/ca/reaprofitament 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Article
Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí