Jo aprofito, no malbarato

05/07/2023 - 12:34

Cada aliment malbaratat desaprofita tots els recursos que han estat necessaris per produir-lo i fer-lo arribar al teu rebost o a la teva taula: aigua, energia, combustibles fòssils, emissió de gasos d’efecte hivernacle, matèries primeres, força de treball, etc. 

Reaprofitar els aliments és una de les millors maneres per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i les amenaces mediambientals i a favor de la sostenibilitat. Alhora, distribuint-los entre persones en situació de pobresa alimentària, contribuïm a garantir una alimentació saludable, suficient i segura.

El Banc dels Aliments ha preparat per la guia gratuïta Jo aprofito, no malbarato, on trobaràs consells, trucs i idees per reduir el malbaratament alimentari i aconseguir una alimentació més sostenible i saludable a casa teva.

Per aconseguir la Guia la podeu demanar a aquest enllaç.

Per saber-ne més sobre com reaprofiten des del Banc dels Aliments podeu veure la web: https://www.bancdelsaliments.org/ca/reaprofitament 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article


Aquest any 2025 es compleix els 25 anys que els municipis de Tiana, Tona i Riudecanyes van ser els primers municipis catalans a implantar la recollida selectiva porta a porta.

Article
Documental


 

En el marc de la campanya per fomentar la recollida selectiva d’aparells elèctrics i electrònics, PS21 BARNA ha creat un documental per a l'Agència de Residus de Catalunya, produït per CARMEL i finançat pels sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor (SCRAP) de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE). 

Article


 

Per menys del preu d’un cafè al dia, amb la taxa d'escombraries paguem que ens recullin la brossa, que es mantinguin les àrees de contenidors, que s'avanci en models d'alt rendiment, que tinguem deixalleries i activitats d'educació ambiental, que es gestioni l'abocador, que es produeixi compost i que la majoria de residus es puguin reciclar.

Butlletí