Frenem el soroll

21/04/2023 - 16:53

Els districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc de Barcelona acullen la primera edició de la campanya "Frenem el soroll" d'enguany.

La campanya “Frenem el soroll” del 2023 té lloc de la setmana del 24 al 30 d’abril coincidint amb el Dia Internacional Sense Soroll el dia 26.


La setmana del 24 al 30 d’abril té lloc la setmana sense soroll i per aquest motiu s’inicia la primera edició de la campanya “Frenem el soroll” d’aquest 2023. La finalitat és la reducció del soroll de motocicletes i ciclomotors d’enguany als districtes de Ciutat Vella i de Sants-Montjuïc. Els informadors/es s’adreçaran als conductors/es, principalment en zones d’aparcament, per fomentar una conducció adequada, un correcte manteniment dels vehicles i per informar del soroll que emet el seu vehicle.

De dilluns 24 a divendres 28, en aquesta edició, els punts seleccionats són: a Ciutat Vella, d’11 a 14 hores, a l’entorn de la Zona Marítima i la Zona esportiva i també al Passeig Borbó al costat del Club Natació Barcelona, davant del Museu d’Història. A la tarda, de 16 a 19 hores, al Mercat de Santa Caterina i Pla de la catedral (BBVA i edifici Zurich). Pel que fa a Sants-Montjuïc, d’11 a 14 hores a l’entorn de l’Estació de Sants i de 16 a 19 hores a la Ciutat de la justícia. 

La campanya té com a objectiu sensibilitzar sobre l’efecte que motocicletes i ciclomotors tenen sobre la contaminació acústica de la ciutat, així com informar sobre l’efecte de circular amb el tub d’escapament no homologat. La tasca que es realitza és informativa, tot i que hi haurà l’opció de mesurar el soroll que fa el vehicle si l’usuari així ho desitja.

La mateixa campanya es va fer fins a quatre vegades al llarg del 2022 a Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Andreu, Sant Martí, Horta-Guinardó, Gràcia, Nou Barris i l’Eixample.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 18 al 22 de setembre, es durà a terme una nova edició de la campanya de sensibilització entre les persones que condueixen motocicletes i ciclomotors per tal que siguin conscients del soroll que fan els seus vehicles mentre circulen per la ciutat.

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Butlletí