Fitxes de bones pràctiques per a la gestió forestal postincendi

05/09/2016 - 13:42

En el marc del projecte Anifog, de la Universitat de Girona, s’han publicat recentment unes fitxes de bones pràctiques per a la gestió forestal postincendi.

En aquestes fitxes es recullen les recomanacions per a mitigar o evitar els impactes negatius de les podes de recuperació als boscos mediterranis. Són una guia pràctica tant per als gestors com per als treballadors forestals que vulguin conservar la biodiversitat i els serveis ecosistèmics dels boscos.

 

 

El document inclou una eina per a la selecció de les recomanacions segons quatre grans objectius de gestió en forma de diagrames de flux.

Pel que fa a les recomanacions, aquestes aborden la regeneració de la coberta vegetal, la reducció de l’erosió, la conservació de la fertilitat del sòl, la conservació de la fauna, la reducció del risc d’incendi posterior i la conservació de la qualitat dels hàbitats fluvials i de ribera.

La publicació s’estructura en vuit fitxes dividides segons els elements del medi que poden rebre un impacte degut a la poda de recuperació: paisatge, coberta vegetal, erosió del sòl, fertilitat del sòl, fauna invertebrada, fauna vertebrada, risc d’incendi posterior i hàbitats fluvials.


Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El segell 'Reduzco' considera el centre d'impressió 3D de Sant Cugat 'un dels edificis més respectuosos amb el medi ambient'

Notícia

La humitat de la vegetació és un bon presagi de cara als incendis aquest estiu a Collserola. La serra acumula més de 550 litres per metre quadrat enguany i els arbres encara mantenen a finals de juliol una verdor poc habitual en aquesta època de l'any. Això sí, el combustible present als boscos del parc segueix creixent i augmenta el perill d'incendis greus en el futur si no se'n fa una gestió eficient.

Article

El Premi Iniciativa Medi Ambient reconeix projectes i actuacions d’ens locals encaminats a la millora i protecció de l’entorn natural

Butlletí