Figueres vol ser una 'low energy city'

La ciutat s'incorpora a la iniciativa europea 'IMAGINE low energy cities'
Font: Ajuntament de Figueres
30/04/2012

La ciutat de Figueres participarà en la iniciativa europea"IMAGINE Low Energy Cities, dins el projecte europeu Interreg IV-C, promogut per l'associació Energy Cities de la qual la ciutat en format part, a més de ser-ne un dels integrants de l'executiva.

L'objectiu del projecte és establir una metodologia conjunta a totes les ciutats participants de conscienciació a tots els agents implicats -ciutadans, empreses, organitzacions- per a impulsar una nova cultura energètica basada en el foment de l'eficiència energètica, les energies renovables i la producció distribuïda.

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, ha explicat: 'la iniciativa parteix de la premissa que l'energia és un aspecte cabdal del funcionament de les ciutats i un element essencial en la lluita contra el canvi climàtic. És per això que l'energia ha de deixar de tenir un caràcter essencialment tècnic i econòmic, per incidir en la vessant cultural, ciutadana, territorial i ambiental'. El regidor conclou que només d'aquesta manera serà possible implicar activament a tots els sectors socials per tal d'iniciar el canvi de paradigma energètic.

A la ciutat de Figueres, el "IMAGINE Low Energy Cities" es traduirà en la realització de seminaris i l'intercanvi d'experiències dutes a terme a les ciutats participants. El resultat final serà l'edició d'un manual pràctic que servirà de guia per a assolir ciutats amb baix consum energètic.

Aquest programa Interreg es desenvoluparà des d'aquest any i fins el 2014 i té un pressupost total de 1,45 milions d'euros. A Figueres tindrà una cost de d'execució de 111.395,74 €, dels quals 83.546,8 € provenen de fons europeus, mentre que la resta, 27.848,94 €,  els aportarà l'Ajuntament. Aquest projecte s'inscriu dins les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic i del Pla d'Energia Sostenible de Figueres que es desenvolupa en el marc del Pacte d'Alcaldes.

A més de Figueres, a l'"IMAGINE Low Energy Cities" hi participen altres ciutats com Munich (Alemanya), Lille (França), Dobrich (Bulgaria), Milton Keynes (UK), Odense (Dinamarca), Bistrita (Romania), Modena (Itàlia), a més de la Hafen University d'Hamburg.

Municipis: 
Alt EmpordàFigueres
AdjuntMida
Image icon lowenergycity.jpg185.28 KB
Image icon Imatge: www.energy-cities.eu185.28 KB

Relacionats

Article

Al Zoo de Barcelona hi ha una població d'eriçó fosc que es va començar a estudiar el 2007, gràcies a la iniciativa de les persones que treballem al Zoo. Ara s'alliberen nous exemplars per enriquir-la. A les instal·lacions del zoo també es fan tasques d'educació ambiental, es supervisen episodis de reproducció i es fan estudis de conducta i interaccions entre l'eriçó fosc i l’eriçó clar.

Article
Els esculls artificials construïts el 2003 han permès al Zoo de Barcelona preservar la biodiversitat del fons marí amb més de 300 espècies

El Parc dels Esculls, creat l’any 2003 davant les platges de la ciutat de Barcelona, recupera la biodiversitat marina i la qualitat dels fons marins del front litoral. La instal·lació, que simula els espais rocosos naturals del mar, s’ha convertit en llar de més de tres-centes espècies d’algues, invertebrats i peixos.

Article

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

Butlletí