Figueres vol ser una 'low energy city'

La ciutat s'incorpora a la iniciativa europea 'IMAGINE low energy cities'
Font: Ajuntament de Figueres
30/04/2012

La ciutat de Figueres participarà en la iniciativa europea"IMAGINE Low Energy Cities, dins el projecte europeu Interreg IV-C, promogut per l'associació Energy Cities de la qual la ciutat en format part, a més de ser-ne un dels integrants de l'executiva.

L'objectiu del projecte és establir una metodologia conjunta a totes les ciutats participants de conscienciació a tots els agents implicats -ciutadans, empreses, organitzacions- per a impulsar una nova cultura energètica basada en el foment de l'eficiència energètica, les energies renovables i la producció distribuïda.

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, ha explicat: 'la iniciativa parteix de la premissa que l'energia és un aspecte cabdal del funcionament de les ciutats i un element essencial en la lluita contra el canvi climàtic. És per això que l'energia ha de deixar de tenir un caràcter essencialment tècnic i econòmic, per incidir en la vessant cultural, ciutadana, territorial i ambiental'. El regidor conclou que només d'aquesta manera serà possible implicar activament a tots els sectors socials per tal d'iniciar el canvi de paradigma energètic.

A la ciutat de Figueres, el "IMAGINE Low Energy Cities" es traduirà en la realització de seminaris i l'intercanvi d'experiències dutes a terme a les ciutats participants. El resultat final serà l'edició d'un manual pràctic que servirà de guia per a assolir ciutats amb baix consum energètic.

Aquest programa Interreg es desenvoluparà des d'aquest any i fins el 2014 i té un pressupost total de 1,45 milions d'euros. A Figueres tindrà una cost de d'execució de 111.395,74 €, dels quals 83.546,8 € provenen de fons europeus, mentre que la resta, 27.848,94 €,  els aportarà l'Ajuntament. Aquest projecte s'inscriu dins les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic i del Pla d'Energia Sostenible de Figueres que es desenvolupa en el marc del Pacte d'Alcaldes.

A més de Figueres, a l'"IMAGINE Low Energy Cities" hi participen altres ciutats com Munich (Alemanya), Lille (França), Dobrich (Bulgaria), Milton Keynes (UK), Odense (Dinamarca), Bistrita (Romania), Modena (Itàlia), a més de la Hafen University d'Hamburg.

Municipis: 
Alt EmpordàFigueres
AdjuntMida
Image icon lowenergycity.jpg185.28 KB
Image icon Imatge: www.energy-cities.eu185.28 KB

Relacionats

Article

El passat dia 21 d’octubre, l’Institut Miami va rebre el Primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (EAAE) pel desenvolupament del projecte Hort-galliner escolar.

Article

L'Agenda 2030 i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per part de les Nacions Unides l’any 2015, marquen l'agenda internacional i, per primera vegada, incorporen als Governs Regionals i Locals com a aliats de primer ordre per a la seva consecució. .

Article

La iniciativa, emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, serà divendres 22 de novembre a les 16 h i està impulsada per Andròmines i Deriva 360 dins la campanya ‘El carrer no és un cendrer’.

Butlletí