Figueres reparteix airejadors per les aixetes

17/02/2024 - 11:18

Aquesta és una acció més de les diverses que l’Ajuntament ha anat posant en marxa des de l’entrada en emergència per sequera el passat mes de setembre.

L’Ajuntament de Figueres repartirà gratuïtament a partir de divendres, 16 de febrer, 2.000 airejadors per rebaixar el consum en aixetes domèstiques. Aquests es distribuiran a l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà (OMAC), a la seu de FISERSA i als Centres Cívics Joaquim Xirau i Creu de la Mà, en el seu horari habitual d’obertura.

Algunes d’aquestes altres accions són l’ús d’aigua freàtica de la mina del Parc de les Aigües per a la neteja de carrers, la utilització de l’aigua regenerada de la depuradora (EDAR) per a usos municipals no només mentre duri el període de sequera, sinó com a política d’estalvi d’aigua present i futura de l’Ajuntament. S’utilitza per al reg a les zones verdes urbanes (parcs, camps esportius i similars), neteja de carrers, sistemes contra incendis i utilització en obres. Aquesta mesura permet continuar realitzant, davant la situació d’emergència per sequera, les tasques de neteja i reg de caràcter urbà i serveix per estalviar aigua freàtica.

Una altra de les accions és la cerca de nous pous com el freàtic de la Ronda sud des del mes de setembre o la posada en marxa d’un reglament sancionador.

També s’ha realitzat una campanya per tal de reduir el consum d’aigua, que ha suposat un estalvi del 30%, amb operatius per fer front al frau en el subministrament d’aigua i la regularització de contractes, i del control de consum a través dels comptadors d’aigua.

La regidora de Medi Ambient, Núria Bartrolich, explica que “davant l’escassetat d’aigua hem de ser conscients que les mesures que prenem com a ajuntament no han de ser mesures únicament per afrontar l’actual situació d’emergència, sinó mesures permanents d’estalvi d’aigua en tots els serveis municipals i també entre la població”.

 


 

Municipis: 
Alt EmpordàFigueres

Relacionats

Article
Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Els municipis de les comarques gironines no posaran en funcionament les dutxes de les platges aquest estiu, en plena situació de sequera

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

Figueres utilitzarà per primera vegada aigua regenerada de l’estació depuradora (EDAR) per a usos municipals. Servirà per a la neteja de carrers, clavegueram, reg d’aigua per arbres catalogats, sistemes contra incendis, rentat industrial de vehicles i utilització en obres. També la ciutat participa en el projecte InnWater de la Unió Europea.

Butlletí