Escola i Comerç, simbiosi anti residus. Resid'ÚS

Font: Agència de Residus de Catalunya i Resid'Ús

23/04/2019 - 09:00

Resid’ÚS és una empresa ecològica i feminista que neix de la necessitat urgent de reduir la quantitat de residus que generem, sobretot de plàstics. Amb Resid’ÚS és fàcil portar un estil de vida #ZeroWaste; els nostres productes, fets amb cotó orgànic, són reutilitzables i eviten residus innecessaris!

El Col·legi de Sant Josep de Navàs, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l’empresa Resid’Ús arriben a la fase final del a la X edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus d’entre 82 nominacions. L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat sis candidatures d’entre el miler d’activitats organitzades durant la X Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Catalunya. La cerimònia de lliurament de premis serà el 15 de maig a Brussel·les, en el marc de la Green Week. Repassem els diversos cantidats.

Per Resid'Us la protecció de la natura no pot dissociar-se de la promoció d’uns hàbits de consum responsables ni dels drets socials. La confecció dels nostres productes es fa en un centre d’inserció de Girona que ofereix oportunitats laborals a dones en risc d’exclusió social. A més a més, només treballem amb fabricants certificats (OCCGuarantee i Global Organic Textile Standard) que asseguren unes condicions de treball dignes pels agricultors/es de cotó i garanteixen que tot el procés de producció segueix criteris ètics.

De cada producte venut una part del benefici es destina a l’ONG Amigos de la Tierra i a programes d’empoderament de dones de la Fundació SURT.


 

Categories: 
Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Butlletí