En Peret Ganxet i el reciclatge

29/03/2023 - 08:40

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Des de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha impulsat una nova edició de les aventures d’en Peret Ganxet, en aquesta ocasió dedicada al reciclatge. “En Peret Ganxet i el Reciclatge”, escrit per M. Carme Bigorra i M. Josep Salvadó amb il·lustracions de Marc Díez.

El nou conte s'ha presentat aquest dilluns 27 de març, a les 19 hores, a la Llotja de Reus.

L’esdeveniment, obert al públic en general i especialment a les famílies amb nens, ha estat presentat per l’Ariel Santamaria i ha comptat amb la intervenció del regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. En el decurs de l’acte, la coral Alberichor, dirigida per Montse Baiges, ha interpretat la Sardana d’en Peret Ganxet; amb ballada del Gegant Pere Ganxet a càrrec de l’Associació Supera’t i en acabar, el Forn Sistaré ha ofert una degustació del Pa d’en Pere Ganxet.

En aquesta nova aventura, Peret Ganxet ens explica d’una forma divertida com és la recollida i el reciclatge de residus a la ciutat de Reus. El personatge de la Melània Parrot ens porta a la recerca d’unes joies perdudes en un contenidor de reciclatge, i la divertida visita amb els seus companys i companyes d’escola a la central de recollida pneumàtica, on en Peret Ganxet aprèn com es fa la recollida.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha posat de manifest que l’edició d’aquest segon llibre del Peret Ganxet impulsat per la regidoria - el passat mes de setembre es va presentar Peret Ganxet i el Benestar Animal - “ens endinsa d’una manera amena en el respecte pel medi ambient i per l’entorn. Per això, conceptes com el reciclatge i la recollida surten en aquest conte que vol contribuir a promoure la separació de residus i la cura del medi ambient entre els més petits de la casa, que sovint fan de prescriptors a la resta de la família”.


 

Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient.

Article

Aigües de Reus publica “La revolució de les aixetes”, un conte infantil sobre l’estalvi d’aigua. El conte vol ser un toc d’atenció i de conscienciació sobre la necessitat de l’estalvi d’aigua en l’actual context de sequera i emergència climàtica.​

Article

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 18 al 26 de novembre i enguany posa el focus en la prevenció de residus d'envasos.

Butlletí