En Peret Ganxet i el reciclatge

29/03/2023 - 08:40

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Des de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha impulsat una nova edició de les aventures d’en Peret Ganxet, en aquesta ocasió dedicada al reciclatge. “En Peret Ganxet i el Reciclatge”, escrit per M. Carme Bigorra i M. Josep Salvadó amb il·lustracions de Marc Díez.

El nou conte s'ha presentat aquest dilluns 27 de març, a les 19 hores, a la Llotja de Reus.

L’esdeveniment, obert al públic en general i especialment a les famílies amb nens, ha estat presentat per l’Ariel Santamaria i ha comptat amb la intervenció del regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. En el decurs de l’acte, la coral Alberichor, dirigida per Montse Baiges, ha interpretat la Sardana d’en Peret Ganxet; amb ballada del Gegant Pere Ganxet a càrrec de l’Associació Supera’t i en acabar, el Forn Sistaré ha ofert una degustació del Pa d’en Pere Ganxet.

En aquesta nova aventura, Peret Ganxet ens explica d’una forma divertida com és la recollida i el reciclatge de residus a la ciutat de Reus. El personatge de la Melània Parrot ens porta a la recerca d’unes joies perdudes en un contenidor de reciclatge, i la divertida visita amb els seus companys i companyes d’escola a la central de recollida pneumàtica, on en Peret Ganxet aprèn com es fa la recollida.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha posat de manifest que l’edició d’aquest segon llibre del Peret Ganxet impulsat per la regidoria - el passat mes de setembre es va presentar Peret Ganxet i el Benestar Animal - “ens endinsa d’una manera amena en el respecte pel medi ambient i per l’entorn. Per això, conceptes com el reciclatge i la recollida surten en aquest conte que vol contribuir a promoure la separació de residus i la cura del medi ambient entre els més petits de la casa, que sovint fan de prescriptors a la resta de la família”.


 

Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Notícia

L’Ajuntament de Reus reactiva la campanya “Reus recicla bé” amb una carpa informativa itinerant i repartiment de bosses tricolor

Butlletí