Els horts socials de Can Morral, a Abrera

Una iniciativa de referència a la comarca
02/09/2016 - 14:12

Els Horts Socials de Can Morral d'Abrera, ubicats a la zona del mateix nom, han esdevingut un referent comarcal. En total són 69 parcel·les de titularitat municipal que s'atorguen a jubilats i prejubilats per a la seva explotació com a conreu hortícola per a consum familiar. Actualment hi han encara 8 places per adjudicar.

La finca municipal de Can Morral comprèn la masia -destinada a equipaments públics-, la zona verda urbana del nou barri de Can Morral i el el terreny agrícola, que és la zona d’espai natural protegit, i on es troben els horts socials adjudicats.

Per optar a tenir un hort social, entre altres requisits, els candidats han de ser veïns d’Abrera, majors d’edat, no disposar de cap altre terreny de conreu i tenir una renda familiar que no superi en cinc vegades el salari mínim interprofessional. Aquest projecte social és obert a tots els veïns d’Abrera, “tot i que pot resultar especialment interessant a la població de més edat (jubilats), a persones que es troben en situació d’atur i a famílies amb dificultats econòmiques”, expliquen fonts municipals.

Per ordre de puntuació, cada adjudicatari ha anat triant la seva parcel·la, d’uns 200 metres quadrats. Amb l’adjudicació d’un hort social, a més de fer-se el lliurament de claus del recinte, que és tancat, es proporciona a cada usuari aigua, compost, canyes tallades i un lloc tancat on guardar els estris.

En cas de les entitats, hauran d’estar inscrites en el Registre Municipal d’Entitats.

L’autorització per l’ús de cadascun dels horts té una durada de 4 anys per als adjudicataris que siguin jubilats o prejubilats i per a les persones que presentin alguna disminució i de 2 anys per als altres adjudicataris.


 

 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatAbrera

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Butlletí