Els horts socials de Can Morral, a Abrera

Una iniciativa de referència a la comarca
02/09/2016 - 14:12

Els Horts Socials de Can Morral d'Abrera, ubicats a la zona del mateix nom, han esdevingut un referent comarcal. En total són 69 parcel·les de titularitat municipal que s'atorguen a jubilats i prejubilats per a la seva explotació com a conreu hortícola per a consum familiar. Actualment hi han encara 8 places per adjudicar.

La finca municipal de Can Morral comprèn la masia -destinada a equipaments públics-, la zona verda urbana del nou barri de Can Morral i el el terreny agrícola, que és la zona d’espai natural protegit, i on es troben els horts socials adjudicats.

Per optar a tenir un hort social, entre altres requisits, els candidats han de ser veïns d’Abrera, majors d’edat, no disposar de cap altre terreny de conreu i tenir una renda familiar que no superi en cinc vegades el salari mínim interprofessional. Aquest projecte social és obert a tots els veïns d’Abrera, “tot i que pot resultar especialment interessant a la població de més edat (jubilats), a persones que es troben en situació d’atur i a famílies amb dificultats econòmiques”, expliquen fonts municipals.

Per ordre de puntuació, cada adjudicatari ha anat triant la seva parcel·la, d’uns 200 metres quadrats. Amb l’adjudicació d’un hort social, a més de fer-se el lliurament de claus del recinte, que és tancat, es proporciona a cada usuari aigua, compost, canyes tallades i un lloc tancat on guardar els estris.

En cas de les entitats, hauran d’estar inscrites en el Registre Municipal d’Entitats.

L’autorització per l’ús de cadascun dels horts té una durada de 4 anys per als adjudicataris que siguin jubilats o prejubilats i per a les persones que presentin alguna disminució i de 2 anys per als altres adjudicataris.


 

 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatAbrera

Relacionats

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Article

L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de CO2 gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

Butlletí