El test de l’alimentació sostenible

10/11/2021 - 12:38

L

L'Ajuntament de Barcelona posa al teu abast aquesta eina per apropar-te a una primera avaluació sobre la sostenibilitat del que menges.

És saludable el que menjo? Qui ha fet el que estic menjant? Quanta carn he de menjar a la setmana? És una bona idea menjar del teu propi hort? Quantes bosses de residus de plàstic alimentari llenço a la setmana?

L’alimentació sostenible consisteix a alimentar-se de manera saludable, saborosa, en equilibri nutricional i amb respecte cap al teu cos, el teu entorn i, a la fi, cap al planeta. Les tradicions, els hàbits adquirits, la publicitat i el màrqueting de vegades poden fer que les nostres creences, costums i consum alimentari no siguin 100% saludables ni sostenibles. Vols millorar?

Digue’ns què menges i et direm com pots millorar!


 

Relacionats

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Opinió

L'aposta per consumir de proximitat no ha de ser només per reduir el transport, ha de ser també per tenir un control i una influència sobre com es produeix l’aliment, les condicions socials i les tècniques de cultiu sostenible que com a consumidors hem d’exigir i de les quals n’hauríem de tenir més informació.

Article

 

Curt documental sobre la perseverança dels homes i les dones que distribueixen aliments frescos als habitants de València. Una reflexió sobre la resiliència d’un sistema mil·lenari que s’ha demostrat altament eficient durant la crisi de la COVID19.

Butlletí