El test de l’alimentació sostenible

10/11/2021 - 12:38

L

L'Ajuntament de Barcelona posa al teu abast aquesta eina per apropar-te a una primera avaluació sobre la sostenibilitat del que menges.

És saludable el que menjo? Qui ha fet el que estic menjant? Quanta carn he de menjar a la setmana? És una bona idea menjar del teu propi hort? Quantes bosses de residus de plàstic alimentari llenço a la setmana?

L’alimentació sostenible consisteix a alimentar-se de manera saludable, saborosa, en equilibri nutricional i amb respecte cap al teu cos, el teu entorn i, a la fi, cap al planeta. Les tradicions, els hàbits adquirits, la publicitat i el màrqueting de vegades poden fer que les nostres creences, costums i consum alimentari no siguin 100% saludables ni sostenibles. Vols millorar?

Digue’ns què menges i et direm com pots millorar!


 

Relacionats

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Entrevista

La Fundació Triptolemos ha publicat l’Informe sobre el impacto del Pacto Verde Europeo desde un enfoque de sistema alimentario global sostenible. Aquest document, en la redacció del qual han participat 30 experts de 26 universitats i del CSIC, analitza l'impacte del Pacte Verd Europeu en la producció alimentària i en la ciutadania. Sostenible ha conversat amb Yvonne Colomer, directora executiva de la Fundació Triptolemos i gran coneixedora del sector alimentari en relació amb la sostenibilitat, i amb Robert Savé, que és investigador emèrit de l’IRTA, professor d’ecologia a la UAB, i un dels experts participants en la redacció del document.

Butlletí