El Prat de Llobregat recopila recursos d'educació ambiental per a les escoles durant el confinament

27/04/2020 - 09:36

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

A El Prat de Llobregat, l'educació ambiental es vehicula a través de la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles". 

La Xarxa fomenta el desenvolupament de programes ambientals específics, la formació i l'assessorament tècnic sobre diverses temàtiques (horts escolars, estalvi energètic, reducció de residus, etc), així com la distribució de materials didàctics de suport i una línia de subvencions específiques per a programes concrets. Quasi el 70% de les escoles  i instituts del Prat formen part d'aquesta Xarxa.  

Durant les setmanes de confinament per la COVID-19, per tal de mantenir l'activitat i accions del professorat dels centres educatius del Prat en relació a l'educació ambiental, l'Ajuntament els va enviant una recopilació de recursos ambientals pel seu interès sota el títol de butlletí El Cabusset.

L'objectiu del butlletí és "voler recollir i fer educació ambiental i sostenibilitat per tal de que el professorat continui aquest àmbit als centres educatius".

No pretén ser recull sistemàtic, ni molt menys. El món dels recursos educatius és infinit i aquests dies s’ha multiplicat per mil...però sí una eina que reculli aquells recursos que focalitzin les línies de treball que es treballen des de l’Àrea d’Acció Ambiental a través del Servei d’Educació Ambiental de l'Ajuntament de El Prat de Llobregat.

La idea d’anomenar aquesta iniciativa com El Cabusset neix del costum d’aquest ocell, molt comú als nostres espais naturals del Delta del Llobregat, de poder romandre parcialment submergit a voluntat si se sent alertat, com el que ens estem veiem obligats a fer nosaltres des de ja fa unes setmanes. També és una eina oberta a la participació dels centres educatius.

En el primer número - el segon ja en preparació - s'hi recullen recursos sobre reflexió sobre la biodiversitat, làmines per dibuixar i pintar la flora i fauna dels parcs i platges metropolitanes, una infografia sobre el canvi climàtic o propostes de treball per fer arribar als alumnes sobre el cabusset, justament, entre d'altres.

Un exemple que altres xarxes locals de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat a Catalunya estan també realitzant aquests dies en diferents formats i gran interès per part del professorat


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament del Prat de Llobregat organitza una formació, en el marc de la Xarxa ‘Al Prat, escoles més sostenibles’, dirigida als docents cada curs escolar. Aquest curs 21/22 es treballa la metodologia de la indagació científica amb continguts ambientals.

Article

El Prat acollirà al mes d’abril l’intercanvi juvenil del programa Erasmus+  Changing for the Climate,  en què durant vuit dies joves d’entre 17 i 30 anys de 5 països europeus compartiran coneixements i posaran en pràctica les estratègies que es duen a terme als seus llocs d’origen contra les causes del canvi climàtic.

Article

Aquesta regidoria recollirà la llarga experiència pratenca en la gestió pública de l’aigua amb l’objectiu de preservar i projectar aquesta experiència de la ciutat en la gestió pública d’aquest i altres béns comuns. S’encarregarà de la gestió, coordinació i execució de les actuacions municipals per garantir la gestió pública, la provisió i la qualitat de l’aigua als usuaris domèstics, comercials, industrials i agraris i als espais naturals, en coordinació amb l’empresa pública.

Butlletí