El Prat de Llobregat recopila recursos d'educació ambiental per a les escoles durant el confinament

27/04/2020 - 09:36

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

A El Prat de Llobregat, l'educació ambiental es vehicula a través de la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles". 

La Xarxa fomenta el desenvolupament de programes ambientals específics, la formació i l'assessorament tècnic sobre diverses temàtiques (horts escolars, estalvi energètic, reducció de residus, etc), així com la distribució de materials didàctics de suport i una línia de subvencions específiques per a programes concrets. Quasi el 70% de les escoles  i instituts del Prat formen part d'aquesta Xarxa.  

Durant les setmanes de confinament per la COVID-19, per tal de mantenir l'activitat i accions del professorat dels centres educatius del Prat en relació a l'educació ambiental, l'Ajuntament els va enviant una recopilació de recursos ambientals pel seu interès sota el títol de butlletí El Cabusset.

L'objectiu del butlletí és "voler recollir i fer educació ambiental i sostenibilitat per tal de que el professorat continui aquest àmbit als centres educatius".

No pretén ser recull sistemàtic, ni molt menys. El món dels recursos educatius és infinit i aquests dies s’ha multiplicat per mil...però sí una eina que reculli aquells recursos que focalitzin les línies de treball que es treballen des de l’Àrea d’Acció Ambiental a través del Servei d’Educació Ambiental de l'Ajuntament de El Prat de Llobregat.

La idea d’anomenar aquesta iniciativa com El Cabusset neix del costum d’aquest ocell, molt comú als nostres espais naturals del Delta del Llobregat, de poder romandre parcialment submergit a voluntat si se sent alertat, com el que ens estem veiem obligats a fer nosaltres des de ja fa unes setmanes. També és una eina oberta a la participació dels centres educatius.

En el primer número - el segon ja en preparació - s'hi recullen recursos sobre reflexió sobre la biodiversitat, làmines per dibuixar i pintar la flora i fauna dels parcs i platges metropolitanes, una infografia sobre el canvi climàtic o propostes de treball per fer arribar als alumnes sobre el cabusset, justament, entre d'altres.

Un exemple que altres xarxes locals de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat a Catalunya estan també realitzant aquests dies en diferents formats i gran interès per part del professorat


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El III Fòrum Ambiental Escolar del Prat reuneix més de 60 participants. La trobada, la primera després de la pandèmia, té l’objectiu de compartir projectes que es duen a terme als centres escolars de la ciutat.

Article

Durant els propers diumenges, al Prat, hi trobareu moltíssimes opcions per conèixer els petits tresors naturals que tenim a tocar de casa

Article

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Butlletí