El Consell Comarcal d'Osona presenta una guia pràctica per crear comunitats energètiques

19/09/2022 - 11:47

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic.L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats.

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic, facilitant el canvi de model energètic no només a un sistema basat en les energies renovables, sinó també a un funcionament descentralitzat i en mans de la ciutadania. Les comunitats energètiques són també un element de transformació social i de lluita contra la pobresa energètica.

L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant, durant els últims mesos, en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats. Des d’ara mateix ja es pot consultar aquí.

La guia és molt pràctica des del punt de vista dels passos administratius que cal seguir a l’hora de constituir una comunitat energètica en forma de cooperativa de consum sense ànim de lucre, ja que conté els 10 passos necessaris que cal seguir des de l’inici.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Notícia

Sant Feliu de Llobregat ha construït una planta de 66 Kw elèctrics de potència a la coberta del Complex de Piscines, que permetrà produir electricitat d'autoconsum. S'estima que la nova instal·lació produirà uns 98 Megawats/hora per any, l'equivalent al consum de 32 habitatges, i contribuirà tant a reduir el cost elèctric del Complex com a un estalvi d'emissions d'efecte hivernacle.

Notícia

Reus Energia ha completat recentment els tràmits com a comercialitzadora elèctrica; ha posat en funcionament sis noves instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i ha redactat dotze projectes per posar en marxa noves instal·lacions. Sis d’aquestes instal·lacions s’executaran en els propers mesos.

Butlletí