El Consell Comarcal d'Osona presenta una guia pràctica per crear comunitats energètiques

19/09/2022 - 11:47

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic.L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats.

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic, facilitant el canvi de model energètic no només a un sistema basat en les energies renovables, sinó també a un funcionament descentralitzat i en mans de la ciutadania. Les comunitats energètiques són també un element de transformació social i de lluita contra la pobresa energètica.

L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant, durant els últims mesos, en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats. Des d’ara mateix ja es pot consultar aquí.

La guia és molt pràctica des del punt de vista dels passos administratius que cal seguir a l’hora de constituir una comunitat energètica en forma de cooperativa de consum sense ànim de lucre, ja que conté els 10 passos necessaris que cal seguir des de l’inici.


Categories: 

Relacionats

Article

Del 20 al 22 de juny, celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023 #EUSEW2023

Article

L'Àrea Metropolitana de Barcelona conjuntament amb els municipis de El Prat de Llobregat, Viladecans, El Papiol, Sant Cugat del Vallès i Sant Feliu de Llobregat ha obert el servei metropolità pilot d'assessorament en matèria d'autoconsum fotovoltaic. 

Article
Nova convocatòria de subvencions per promoure l’autoconsum energètic a Sant Vicenç dels Horts

Les persones propietàries d’immobles i les comunitats veïnals poden sol·licitar-les pels projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques realitzats o previstos entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de setembre de 2023.

Butlletí