7a Jornada de Gestió Local: "El repte de les comunitats energètiques com a motor de la transició verda"

divendres, 10 novembre, 2023 - 10:00 a 13:00
IESE Business School, BarcelonaEl concepte de "comunitats energètiques" promet generar canvis substancials en el camp de la gestió sostenible de l'energia. Les comunitats energètiques agrupen individus, empreses i comunitats que col·laboren en la generació, el consum i l'intercanvi de recursos energètics renovables.

En la 7a Jornada de Gestió Local, experts internacionals i locals presentaran exemples de comunitats energètiques, reptes de la seva governança i la seva aplicació a escala local i nacional. La conferència té l'objectiu de generar coneixement en la gestió pública, així com servir de punt de trobada per a professionals del sector. La sessió pretén ser un espai per compartir experiències i debatre sobre propostes que puguin conduir a la implementació de millores en la gestió dels serveis públics.

Des del PPP for Cities del IESE & la Diputació de Barcelona et convidem assistir a aquesta trobada. La capacitat és limitada, per la qual cosa el registre de participants és necessari.

Programa
Més informació
  

Municipis: 
Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

El Govern de la Generalitat reforç el suport a les comunitats energètiques. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya habilitarà una plataforma per acompanyar i assessorar les iniciatives ciutadanes per compartir energia d’origen renovable. La línia d’ajuts SolarCoop, destinada a la creació de comunitats energètiques, ha rebut 78 peticions procedents de 32 comarques.

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Acte

Butlletí