El Circuit de Barcelona - Catalunya inaugura la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum

09/10/2023 - 10:01

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, han presentat les plaques de la coberta de la Tribuna Principal del Circuit. 

L’espai compta amb un total de 1.239 panells solars que ocupen 2.710 metres quadrats i que generen un volum d’energia de 0,88 GWh anuals.El volum de kWp instal·lats és de 615 (dades conjuntes de Tribuna Principal, marquesina i cobertes). En total, la instal·lació generarà el 33% d’energia que consumeix el Circuit anualment.

El Circuit ha instal·lat un total de 1.239 panells solars que ocupen 2.710 metres quadrats i que generen un volum d’energia de 0,88 GWh anuals

El conseller Torrent ha afirmat que l’e-Mobility “ha nascut amb vocació de ser la fira de mobilitat elèctrica més important del sud d'Europa, per consolidar Catalunya com a puntal de la indústria de l’automoció”. Pel que fa a la instal·lació de les plaques, ha explicat que es tracta d’un “pas més en la transformació del Circuit Barcelona-Catalunya que volem que sigui el més sostenible, el Circuit verd de referència a tot el món”.

L’energia més neta, més barata i més nostra és avui una realitat a les teulades amb plaques fotovoltaiques, al carrer amb la mobilitat elèctrica o de la mà de l’Energètica pública de Catalunya”, ha assenyalat el conseller Mascort. “Aquest Govern ha aconseguit treure Catalunya de l’aturada de les renovables: 1600 MW aprovats en dos anys amb més de 90 projectes renovables amb el vistiplau mediambiental i de mà del territori, 91.000 instal·lacions de consum fotovoltaic a Catalunya que representen més de 700 MW de potència, i la mirada posada en aconseguir un sistema elèctric totalment descarbonitzat, tal com assenyala la Prospectiva Energètica de Catalunya”, ha afegit.

 

Mobilitat sostenible

L’e-Mobility Experience és una fira de caràcter experiencial amb presència de les principals marques de tota classe de vehicles: cotxes, motos, patinets i bicicletes elèctriques. La fira té un doble objectiu: impulsar la compra de vehicles elèctrics a través d’un esdeveniment totalment experiencial, on els visitants poden provar les principals marques de vehicles elèctrics en un entorn únic, i conscienciar a les generacions més joves cap a la mobilitat sostenible.

Les marques expositores són: CUPRA, Tesla, Toyota, Silence, Renault, Ford, Lexus, Porsche, Yamaha, EBRO, Zeroid-QEV Technologies, Nissan, Hispano Suiza, KTM, BCN eMotorsport, Circutor, CITIMOB, Ecobike, E-Tech Racing, FELO moto, Floox, Husqbarna, KEMPOWER, Leonart, Maquina motors, Polestar, Ray, Torrot, UPC ecoracing, Utron Racing, Vega Charges, Yotsuba motos, RACC i Reale Seguros.

La primera edició va ser un èxit, ja que hi van assistir 15.173 persones, es van realitzar més de 4.000 proves de vehicles i es va comptar amb més de 30 expositors.


 

Municipis: 
Vallès OrientalMontmeló

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Butlletí