Dos nous jardins de papallones a El Prat de Llobregat i Barberà del Vallès

Font: AMB

04/01/2020 - 08:00
Jardí de papallones al parc del Bosc de Can Gorgs

Jardí de papallones al parc del Bosc de Can Gorgs

Des d'aquest mes de novembre, el parc Nou (El Prat de Llobregat) i el parc del Bosc de Can Gorgs (Barberà del Vallès) compten amb un nou jardí de papallones. Es tracta d'un recurs educatiu i participatiu dels parcs, que pretén afavorir la biodiversitat

S'hi han plantat diferents espècies vegetals del nostre entorn, com plantes aromàtiques, de sotabosc, nectaríferes, d'horta i de prat, amb l'objectiu que durant tot l'any hi hagi flors i aliment per atraure la presència de papallones i altres insectes beneficiosos per a l'ecosistema. En el cas del parc Nou, hi ha una bassa per afavorir també la presència d'amfibis i libèl·lules.

Els dos nous espais s'han plantat amb l'ajuda d'una cinquantena de persones participants a la Jugatecambiental, fet que afavoreix la vinculació de les famílies amb els parcs. També s'han lliurat uns fullets explicatius del jardí, on s'indiquen les plantes que hi ha, així com les papallones més comunes que s'hi podran anar observant amb el pas del temps.

Properament, s'instal·larà un hotel d'insectes en cada jardí amb la participació de les escoles properes als parcs. Així, les escoles també s'impliquen en la conservació de l'entorn i coneixen de la mà d'experts naturalistes la importància que tenen aquests nous recursos per a la biodiversitat.

Els jardins de papallones són espais de participació on es pot observar la fauna i fer-hi tasques de manteniment, a través de la programació de la Jugatecambiental o de la implicació dels centres educatius en el marc dels projectes participatius.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Butlletí