Compromís de Barcelona amb l’Agenda 2030

11/11/2019 - 08:00

Coincidint amb el quart aniversari de la definició per part de les Nacions Unides de l’Agenda 2030, l'Ajuntament de Barcelona ha estat endegant una campanya de comunicació per sensibilitzar la ciutadania sobre els disset objectius de desenvolupament sostenible.​

L’Agenda 2030 és el resultat d’un gran acord assolit el 25 de setembre de 2015 pels 193 estats membres de les Nacions Unides i que es concreta en disset objectius de desenvolupament sostenible que tenen incidència en els camps ambiental, social, econòmic i institucional. L’Agenda 2030 situa els objectius i les accions que la humanitat necessita per governar la globalització econòmica des d’una perspectiva de pau, justícia i sostenibilitat, mitjançant polítiques transformadores que permetin que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

El municipalisme de tot el món, amb el lideratge de les grans ciutats, va aconseguir introduir en aquests objectius els grans reptes urbans del present i del futur, com la inclusió social, la lluita contra el canvi climàtic i el creixement econòmic sostenible, amb el compromís de no deixar ningú enrere.

Des del primer moment, Barcelona es va implicar en l’impuls de l’Agenda 2030 reforçant la trajectòria consolidada de la ciutat pel que fa a planificació estratègica participativa, tant en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental com en el de la inclusió social, i la seva vocació internacionalista, que busca aliances amb altres ciutats per abordar el canvi climàtic, la crisi dels refugiats o la reducció de les desigualtats, entre altres reptes compartits.

Durant el mandat 2019-2023, el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb els objectius de desenvolupament sostenible es reforçarà amb un acord de govern que enfortirà l’estructura del Govern municipal amb una tinència d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana i d’un comissionat d’Agenda 2030, dedicats a impulsar la implantació i el seguiment del compliment de l’Agenda 2030 tant en l’estructura municipal com en la ciutat de Barcelona i a buscar aliances amb la societat civil i els sectors econòmics, tal com dicten els objectius de desenvolupament sostenible.

Del 16 al 27 de setembre l’Ajuntament va participar a la campanya d’abast estatal #ODSéate, que mobilitza les organitzacions i la ciutadania per donar a conèixer els disset objectius de desenvolupament sostenible, contribuir a difondre l’Agenda 2030 i fer una crida urgent a l’acció perquè aquests objectius es compleixin.

Seguiu l'actualitat de la campanya a twitter


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Busca generar consensos al voltant dels reptes de l'educació futura

Després d’aquest acte inaugural se celebraran cinc debats territorials adreçats a diferents sectors de la societat per tal de generar participació i diàleg en els grans eixos de l’àmbit educatiu. Més de 200 alumnes de diferents centres educatius han pogut explicar, reflexionar i conversar sobre com s’ha de transformar l’educació per donar resposta als reptes de l’Agenda 2030.

Notícia

Escoles i instituts públics de Badalona presenten els seus treballs sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la 3a Fira dels ODS.

Article

Barcelona destaca com una de les metròpolis més actives en el mapeig de biodiversitat marina en un recompte mundial de natura urbana.

Butlletí