Comença el procés de participació de la futura ordenança de la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona

27/06/2019 - 08:30

L’Ajuntament de Barcelona promou aquest procés de participació ciutadana en el marc de l’elaboració de l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions que es preveu que entri en vigor al gener de l’any 2020.

Els objectius d’aquest procés són informar i difondre sobre les polítiques de reducció de la contaminació i, en concret, de la Zona de Baixes Emissions i obrir el debat per concretar els elements d’aplicació d’aquesta ordenança.

La mesura de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) consisteix en restringir la circulació dels vehicles més contaminants.

Avui en dia, els vehicles menys contaminants registrats a l’estat espanyol estan classificats mitjançant els distintius ambientals expedits per la DGT amb les etiquetes B, C, ECO i zero emissions. Aquest etiquetatge es basa en les normes d’homologació dels vehicles que, a mesura que han anat passant els anys, s’han anat tornant més restrictives en quant a límits d’emissió de contaminants.

Per una altra part, els vehicles més contaminants són els que no els correspon cap etiqueta. Aquesta mesura persegueix, en definitiva, que el parc de vehicles existent sigui el més sostenible possible.

L’1 de gener de 2020 es prohibirà estructuralment la circulació dels vehicles sense distintiu els dies laborables de 7h-20h.

El procés de participació ha de permetre un debat ciutadà amb els principals agents socials i econòmics per recollir les consideracions, les propostes i els suggeriments de la ciutadania i les organitzacions interessades en la posada en pràctica d’aquesta mesura contra la contaminació ambiental.

Podeu accedir al procés participatiu.

 

QUI PARTICIPA

Entitats del sector i ciutadania en general de tota la ciutat

 

COM ES DECIDEIX

S’ha constituït una Comissió de Seguiment: d’aquest procés participatiu. Està formada per persones que formen part de la Taula contra la Contaminació de l’Aire. Es preveu la realització de quatres sessions de debat: una amb les entitats sectorials que formen part de diversos Consells i Taules de participació i debat; i tres sessions territorialitzades als Districtes, obertes a la ciutadania

 

TROBADES - PROPERES TROBADES

  • SESSIÓ DE DEBAT TERRITORIAL ZONA CENTRE: GRÀCIA, EIXAMPLE I CIUTAT VELLA: 27 Juny 2019 - 18:00-20:00
  • SESSIÓ DE DEBAT TERRITORIAL ZONA BESÒS: SANT MARTÍ, SANT ANDREU, NOU BARRIS I HORTA-GUINARDÓ: 03 Juliol 2019 - 18:00-20:00
  • SESSIÓ DE DEBAT TERRITORIAL ZONA LLOBREGAT: SANTS-MONTJUÏC, LES CORTS I SARRIÀ-SANT GERVASI: 11 Juliol 2019 - 18:00-20:00

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Un total d'onze escoles de Barcelona plantaran maduixeres amb l'objectiu de mesurar la contaminació de l’aire a la ciutat. Aquests centres educatius formen part del projecte municipal "Refugis Climàtics a les Escoles", que pretén omplir la ciutat d'espais adaptats a les altes temperatures on la ciutadania s’hi pugui refugiar quan hi hagi pics de calor.

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova les noves tarifes d'aparcament, que pugen per a tots els vehicles excepte els ECO i els de zero emissions

Butlletí