Com protegir la fauna quan es rehabiliten els edificis

L'Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania un llistat de més de 900 edificis que compten amb presència de nius
02/01/2020 - 08:00

Les noves construccions són cada cop més hostils per a la fauna, que històricament ha aprofitat els ràfecs, cavitats o lleixes dels edificis per criar. La majoria d’aquestes espècies són protegides, motiu pel qual cal compatibilitzar les obres de rehabilitació de les edificacions amb la continuïtat dels animals. 

En aquest context, la Generalitat va organitzar una jornada per orientar els professionals sobre com encarar el problema i buscar solucions conjuntes.

En la mateixa línia, enguany l'Ajuntament de Barcelona ha editat el llibre Arquitectura i Fauna Urbana per a què els professionals de la construcció, promotors, comunitats de propietaris, administradors de finques i altres interessats puguin consultar solucions tècniques constructives per conservar la biodiversitat associada als edificis. A més a més, posa a disposició de la ciutadania un llistat de més de 900 edificis que compten amb presència de nius.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Aquest mapa en línia que recull la flora i la fauna urbanes és una eina oberta a tothom per conèixer la biodiversitat de la ciutat, gaudir-ne i protegir-la. S’ha actualitzat i recull prop de 1.500 espècies d’arbres i plantes i 532 d’animals.

Notícia

L'Atles de la biodiversitat de Barcelona ha ampliat el catàleg de fauna, que se suma al de la flora, amb unes 1.500 espècies d'arbres i plantes

Notícia

Tenint en compte el reducció de diversitat d'espècies, tant a la natura com a les ciutats, la conservació de la biodiversitat urbana s'ha convertit en un repte en els últims anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona empren accions com dur a terme un cens de papallones o instal·lar menjadors d’ocells i rampes per la fauna a les basses.

Butlletí