Cinquena edició del Concurs: Idees innovadores pel Canvi Climàtic i viticultura al Penedès

09/12/2019 - 08:00

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibiltat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, amb la col·laboració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i de la Diputació de Barcelona, convoquen la Cinquena edició del 'Concurs Idees Innovadores pel Canvi climàtic i viticultura al Penedès. Models energètics per aturar el canvi climàtic'.

Enguany aquest concurs requereix treballar en equips de màxim 3 alumnes els quals hauran d’estar supervisats per un professor. Els estudiants presentaran treballs amb idees innovadores per fer front a la petjada ecològica associada al canvi climàtic en relació al sector vitivinícola en alguna fase del seu clicle de vida (des del moment de la primera llaurada fins a la venda al consumidor final).

La data límit per a rebre les propostes és el divendres 3 de març de 2020. 

El matí del 26 de març de 2020 l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell durà a terne una jornada oberta al públic on els finalistes defensaran la seva proposta davant el jurat. Tots els grups finalistes tindran un obsequi de part de l’Escola de Viticultura. El premi del grup guanyador de cada categoria consistirà en una caixa regal “experiència d’aventura” a mans de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.


 

Municipis: 
Alt PenedèsSant Sadurní d'Anoia
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquest dissabte, 5 de juny, s’ha inaugurat al municipi de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany, Girona) la mostra fotogràfica “Artistes amb tractor. La terra i la pagesia”, en què l’autora, Sara Boldú, posa en valor l’agricultura i el món del camp en l’alimentació sostenible. De fet, aquesta exposició s’emmarca dins l’agenda d’activitats de l’any en què Barcelona, i la seva metròpolis, és Capital de l’Alimentació Sostenible 2021. 

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Article

Resultats de les sessions de les 48h d'agricultura i verd urbà a Barcelona.

Butlletí