Cinquena edició del Concurs: Idees innovadores pel Canvi Climàtic i viticultura al Penedès

09/12/2019 - 08:00

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibiltat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, amb la col·laboració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i de la Diputació de Barcelona, convoquen la Cinquena edició del 'Concurs Idees Innovadores pel Canvi climàtic i viticultura al Penedès. Models energètics per aturar el canvi climàtic'.

Enguany aquest concurs requereix treballar en equips de màxim 3 alumnes els quals hauran d’estar supervisats per un professor. Els estudiants presentaran treballs amb idees innovadores per fer front a la petjada ecològica associada al canvi climàtic en relació al sector vitivinícola en alguna fase del seu clicle de vida (des del moment de la primera llaurada fins a la venda al consumidor final).

La data límit per a rebre les propostes és el divendres 3 de març de 2020. 

El matí del 26 de març de 2020 l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell durà a terne una jornada oberta al públic on els finalistes defensaran la seva proposta davant el jurat. Tots els grups finalistes tindran un obsequi de part de l’Escola de Viticultura. El premi del grup guanyador de cada categoria consistirà en una caixa regal “experiència d’aventura” a mans de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.


 

Municipis: 
Alt PenedèsSant Sadurní d'Anoia
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El projecte Dunia,de microfinançament agroecològic,permet a la població urbana de Barcelona donar suport a productors locals de tot Catalunya i facilitar així la implicació de la ciutadania en una alimentació més sostenible. Els microfinançadors -particulars o empreses- reben un retorn en forma de producte o de servei i es poden desgravar l’aportació econòmica a la declaració de la renda.

Article

La presentació s’ha fet en motiu de la celebració del primer Dia Internacional de la Conscienciació sobre Pèrdues i Malbaratament Alimentari. L’any 2019 es van espigolar (recuperar) 235.202 quilos d'aliments, que han permès evitar 114.073 kg d'emissions de CO2 i estalviar 151 milions de litres d'aigua.

Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Butlletí