Castellví de Rosanes demana a les administracions que redueixin els documents en suport paper

L'ajuntament considera la seva edició una despesa innecessària de matèries primeres i energia
Font: Aj. Castellví de Rosanes
08/03/2010
El vostre municipi també ha endegat una campanya interessant? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Castellví de Rosanes en ple ha aprovat de forma unànime instar a les diferents administracions del territori a reduir els documents editats en suport paper i a potenciar les trameses informàtiques en les seves comunicacions administratives i interadministratives (entre ajuntaments, Diputació, Generalitat, etc.). La moció ha sorgit després de comprovar que a l'ajuntament arriben múltiples exemplars dels mateixos documents, molts dels quals no es necessiten en absolut, generant per a la seva edició una despesa innecessària de matèries primeres, energia, tinta, etc., i que, paral·lelament, existeixen prou vies telemàtiques, i prou segures, per transmetre la informació que es consideri convenient en cada moment.

Pere Marquès, portaveu del grup de govern de Castellví de Rosanes, ha assegurat davant del ple que "veiem necessari reclamar a les administracions que quan hagin d'enviar un document, n'enviïn un, no pas tres", després de comprovar "la desproporcionada quantitat de carpetes, publicacions, etc., que arriben al registre d'entrada de l'ajuntament i que acaben directament a la caixa del reciclatge" perquè estan duplicats, triplicats o fins i tot hi ha una desena de còpies iguals.

L'ajuntament de Castellví de Rosanes aplica des de fa mesos una política d'estalvi de paper, energia, tinta i d'altres despeses vinculades a l'edició de documents administratius. A tall d'exemple, s'ha configurat el sistema informàtic del consistori per no haver de generar paper i fer tota la documentació interna per via telemàtica, així com també s'han aplicat les configuracions necessàries perquè tots els informes en paper es facin sempre a dues cares i en tinta negra.

D'aquesta moció se'n donarà trasllat de forma digitalitzada a les principals institucions públiques (Generalitat, Diputació, Parlament, Consells Comarcals, Associacions Municipalistes) per si creuen adient adherir-s'hi, i també a les Entitats Locals i a la ciutadania en general mitjançant la pàgina web www.castellviderosanes.cat.

Més informació: Text complert de la moció

Municipis: 
Baix LlobregatCastellví de Rosanes
AdjuntMida
Image icon (FOTO: Aj. Castellví)15.54 KB

Relacionats

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Article

El projecte té la finalitat de millorar la connexió entre el riu i la seva gent

Article

L'Ajuntament de Cornellà ha inicat l'ampliació de la zona exclusiva per a vianants en més de 13.000 metres quadrats i la xarxa pedalable, en més de 21 quilòmetres. 

Butlletí