Castellví de Rosanes demana a les administracions que redueixin els documents en suport paper

L'ajuntament considera la seva edició una despesa innecessària de matèries primeres i energia
Font: Aj. Castellví de Rosanes
08/03/2010 - 00:00
El vostre municipi també ha endegat una campanya interessant? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Castellví de Rosanes en ple ha aprovat de forma unànime instar a les diferents administracions del territori a reduir els documents editats en suport paper i a potenciar les trameses informàtiques en les seves comunicacions administratives i interadministratives (entre ajuntaments, Diputació, Generalitat, etc.). La moció ha sorgit després de comprovar que a l'ajuntament arriben múltiples exemplars dels mateixos documents, molts dels quals no es necessiten en absolut, generant per a la seva edició una despesa innecessària de matèries primeres, energia, tinta, etc., i que, paral·lelament, existeixen prou vies telemàtiques, i prou segures, per transmetre la informació que es consideri convenient en cada moment.

Pere Marquès, portaveu del grup de govern de Castellví de Rosanes, ha assegurat davant del ple que "veiem necessari reclamar a les administracions que quan hagin d'enviar un document, n'enviïn un, no pas tres", després de comprovar "la desproporcionada quantitat de carpetes, publicacions, etc., que arriben al registre d'entrada de l'ajuntament i que acaben directament a la caixa del reciclatge" perquè estan duplicats, triplicats o fins i tot hi ha una desena de còpies iguals.

L'ajuntament de Castellví de Rosanes aplica des de fa mesos una política d'estalvi de paper, energia, tinta i d'altres despeses vinculades a l'edició de documents administratius. A tall d'exemple, s'ha configurat el sistema informàtic del consistori per no haver de generar paper i fer tota la documentació interna per via telemàtica, així com també s'han aplicat les configuracions necessàries perquè tots els informes en paper es facin sempre a dues cares i en tinta negra.

D'aquesta moció se'n donarà trasllat de forma digitalitzada a les principals institucions públiques (Generalitat, Diputació, Parlament, Consells Comarcals, Associacions Municipalistes) per si creuen adient adherir-s'hi, i també a les Entitats Locals i a la ciutadania en general mitjançant la pàgina web www.castellviderosanes.cat.

Més informació: Text complert de la moció

Municipis: 
Baix LlobregatCastellví de Rosanes
AdjuntMida
Image icon (FOTO: Aj. Castellví)15.54 KB

Relacionats

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí