Bonificacions municipals a l'autoconsum fotovoltaic

Font: ICAEN

25/08/2020 - 10:00

 

Alguns municipis han aprobat bonificacions en l'Impost de Bens Immobles per aquells habitatges que incorporin instal·lacions fotovoltaiques.

Amb l'objectiu de facilitar la instal·lació d'equips d'autogeneració domèstics, l'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha posat en marxa recentment un cercador que permet als ciutadans conèixer quines bonificacions tenen els habitatges que disposen d'aquests sistemes generadors d'energia. 

Podeu trobar les condicions de la bonificació que té cada municipi a la taula web elaborada per l'ICAEN.

També posen a disposició el full de càlcul amb les dades en format descarregable. 

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona s'està elaborant una eina de càlcul per ajudar als ens locals a calcular l'impacte en les finances municipals d'aquest tipus de bonificacions i poder impulsar-les sense dubtes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Notícia

L’escola d’educació infantil i primària Sant Vicenç de Mollet del Vallès, ha estat el primer centre educatiu en apuntar-se al projecte A-prenem el sol? impulsat per la Diputació de Barcelona per implementar l’autoconsum elèctric amb energia solar produïda per plaques fotovoltaiques instal·lades al seu terrat.

Article

L'edifici de l'Ajuntament de Palamós s'estrenarà aquest mes de febrer com el primer equipament municipal de la vila en règim d’autoconsum d'energia elèctrica, que obtindrà mitjançant la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Butlletí