Boc'n'Roll, l'alternativa al paper de plata

Sostenible.cat
22/06/2009


Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es

 

 

Què sóc?  Producte per embolicar entrepans, sandvitxos, peces de fruita, galetes... Perfecte per portar l'escola, a la feina, d'excursió o de viatge, reduint d'aquesta manera la utilització d'articles d'un sol ús. Es pot utilitzar una i altra vegada, i és totalment rentable.
Està format per una cara tèxtil de cotó i polièster i una cara en plàstic ecològic, reciclable i molt resistent. El producte està dotat d'un tancament de velcro, per poder sostenir l'aliment, adaptant-se així a les seves dimensions. Per tant, pot ser apte tant per a galetes com per a un entrepà.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?

-Extracció de materials:  una de les seves cares està fabricada amb plàstic ecològic i reciclable.

-Distribució: molt lleuger, ocupa molt poc espai.

-Utilització: substitueix altres sistemes d'embolicar molt menys sostenibles, a més de ser molt durable i de mantenir els aliments frescos. A més té més d'un ús ja que també es pot fer servir d'estovalles, resultant molt higiènic. D'altra banda, aquest producte és per a totes les edats i pot tenir dissenys diferents.

-Eliminació:part del material és reciclable.

--
Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat
8. Hom, el fanal que funciona amb energia solar

Relacionats

Article

Aquest guardó, adreçat a dissenyadors, fabricants i estudiants de Catalunya, reconeix les estratègies i productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular. El període d’inscripció és del 15 de gener fins el 28 de febrer 2019.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Article

El Centre de Formació del Laberint celebra el seu 25è aniversari formant aficionats i tècnics en l'art de la jardineria i el paisatgisme. En aquest vídeo, alguns dels protagonistes del Centre de Formació durant aquests 25 anys repassen la història i l'èxit d'aquesta institució.

Butlletí