Boc'n'Roll, l'alternativa al paper de plata

Sostenible.cat
22/06/2009


Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es

 

 

Què sóc?  Producte per embolicar entrepans, sandvitxos, peces de fruita, galetes... Perfecte per portar l'escola, a la feina, d'excursió o de viatge, reduint d'aquesta manera la utilització d'articles d'un sol ús. Es pot utilitzar una i altra vegada, i és totalment rentable.
Està format per una cara tèxtil de cotó i polièster i una cara en plàstic ecològic, reciclable i molt resistent. El producte està dotat d'un tancament de velcro, per poder sostenir l'aliment, adaptant-se així a les seves dimensions. Per tant, pot ser apte tant per a galetes com per a un entrepà.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?

-Extracció de materials:  una de les seves cares està fabricada amb plàstic ecològic i reciclable.

-Distribució: molt lleuger, ocupa molt poc espai.

-Utilització: substitueix altres sistemes d'embolicar molt menys sostenibles, a més de ser molt durable i de mantenir els aliments frescos. A més té més d'un ús ja que també es pot fer servir d'estovalles, resultant molt higiènic. D'altra banda, aquest producte és per a totes les edats i pot tenir dissenys diferents.

-Eliminació:part del material és reciclable.

--
Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat
8. Hom, el fanal que funciona amb energia solar

Relacionats

Article

El programa Compartim un Futur de l'AMB continua donant suport a centres educatius metropolitans per desenvolupar projectes de servei comunitari o aprenentatge servei (ApS) en l'àmbit de l'educació ambiental

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Article
El 20 de maig és el Dia Mundial de les Abelles

El declivi de les abelles està rebent molta atenció mediàtica ja que són una peça molt important de l'ecosistema. Gràcies a l'esforç de recerca ja hem descobert algunes causes i conseqüències d'aquest complex procés. Seguim investigant per continuar entenent el problema i proposant solucions.

Butlletí