AIRE.CAT, tota la informació sobre la qualitat de l'aire al mòbil

Redacció
10/06/2014 - 00:00

Una nova aplicació mòbil i un entorn web millorat serán les noves eines per tenir tota la informació sobre contaminació atmosfèrica a Catalunya.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat AIRE. CAT, un aplicatiu mòbil amb les dades de les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), i un entorn web de consulta de dades històriques i balanços de la qualitat de l'aire.

Aire.Cat permet l‘accés a una informació rellevant, que ara es presenta de forma entenedora i atractiva per als usuaris, i forma part d'un conjunt de noves eines de consulta sobre la contaminació atmosfèrica de Catalunya. Aquí en trobeu un resum: 

AIRE.CAT: L'app

És un aplicatiu mòbil gratuït, disponible per a telèfons intel·ligents amb sistemes operatius Android i Apple, per a la consulta de dades de contaminació atmosfèrica. Amb aquesta eina, els ciutadans poden saber de manera ràpida quina és la situació de la qualitat de l'aire (bona-regular-pobra) dels punts de mesurament de Catalunya, del que és més a prop de la seva ubicació, i quina ha estat l'evolució durant l'última setmana. Els contaminants que es poden consultar són el diòxid de nitrogen (NO2), les partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10), i l'ozó troposfèric (O3).

Els usuaris d'aquesta app poden compartir la informació a través de twitter facebook o enviant un correu electrònic, a més d'obtenir recomanacions sobre la salut, planificar activitats esportives a l'aire lliure, o consultar el pronòstic de la qualitat de l'aire a tot Catalunya, tant per al mateix dia com per a l'endemà.

Aplicatiu de Geoinformació sobre les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA)

Una altra de les novetats és un aplicatiu web per a la consulta de les dades de qualitat de l'aire sobre el mapa. Permet accedir, a temps real, a les dades sobre els nivells de contaminants que mesuren les estacions automàtiques. També permet consultar l'evolució de l'índex Català de la Qualitat de l'Aire (ICQA) i el pronòstic per a les properes hores. Tot, filtrat per estacions, per contaminants, per zones de qualitat de l'aire o per municipis.

Repositori de dades de qualitat de l'aire
La qualitat de l'aire a Catalunya
és un entorn web que inclou els balanços i informes sobre la qualitat de l'aire des de l'any 2005. Es poden consultar per any, per contaminant i per estació.

A més de suposar una millora de la interactivitat, la pàgina incorpora la possibilitat de fer consultes de diversos tipus, accedir als gràfics d'evolució o descarregar les dades estadístiques de cada estació o contaminant.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí