Adéu a la bombeta de 100 watts

La Unió Europea inicia el procés de retirada de les bombetes incandescents
Redacció
31/08/2009 - 00:00

A partir d'aquest 1 de setembre, els fabricants deixaran de distribuir bombetes incandescents de 100 watts (W) i més, iniciant així la Unió Europea el camí que ha de portar a la desaparició d'aquest tipus de bombetes de les llars europees, un pla d'estalvi energètic que culminarà el setembre de 2012 i que preveu un estalvi equivalent a uns 11.000 milions d'euros, a raó d'entre 50 i uns 160 euros -segons l'estudi- per llar. L'1 de setembre de 2010 serà el torn de les bombetes de 75W, i un any després (2011), el de les bombetes de 60W.

Cal recordar que les bombetes incandescents només utlitzen entre un 5% i un 10% de l'energia que consumeixen en il·luminar, perdent la resta en forma de calor.

Enllaç: La UE inicia el procés de retirada de les bombetes tradicionals (El Periódico)

Array

Relacionats

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 

Butlletí