A Sant Adrià, plàsticament res!

06/07/2019 - 08:00

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional lliure de bosses de plàstics (3 de juliol) s'ha iniciat al Mercat Municipal de Sant Adrià de Besòs una nova campanya per reduir els residus plàstics d’un sol ús.

La campanya «A Sant Adrià, plàsticament res!» vol posar l’èmfasi sobre les bosses petites que es fan servir per les compres a l’engròs de fruites, verdures, carn, peix, embotits, etc. A Catalunya aquestes bosses representen aproximadament el 50% dels residus plàstics associats als comerços. A Sant Adrià, malauradament, és un residu habitual al nostre entorn.

Actualment aquestes bosses de plàstic lleuger es lliuren gratuïtament, a diferència de les bosses amb nanses de venda obligada des de l’1 de juliol de 2018 amb l’entrada en vigor del Reial Decret 293/2018 del 18 de maig sobre reducció del consum de bosses de plàstic amb nanses. S’ha de tenir en compte que aquesta mateixa normativa estableix la total prohibició de les bosses petites l’any 2021, excepte si són de plàstic compostable. És per això, que l’Ajuntament de Sant Adrià vol començar a adaptar-se i anar un pas més endavant en la reducció de plàstics d’un sòl ús al municipi.

De quina forma? «A Sant Adrià, plàsticament res!» premiarà als veïns i veïnes que comprin al Mercat Municipal amb materials que evitin l’ús de plàstic, obsequiant-los amb una alternativa al plàstic d’un sol ús: una bossa reixada i reutilitzable per anar a comprar fruita i verdura. Concretament per cada compra que es faci a les parades fent servir, per exemple, el carret de la compra, el cabàs i/o altres bosses de tela, malla o ràfia, es rebrà un tiquet bescanviable per una bossa reutilitzable al Punt Informatiu # 33 del Mercat. Cada persona podrà demanar un màxim de 3 bosses per dia.

El 3 de juliol, dia d’inici de la campanya, l’horari ha estat d’11 h a 13.30 h i els dies següents de 9 a 13.30 h fins a exhaurir existències.

Els Agents per la Sostenibilitat, ubicats al Punt Informatiu del Mercat, donaran les bosses i informaran sobre la correcta gestió dels residus domiciliaris, aquesta és una de les accions en torn a la sostenibilitat que duran a terme aquest 2019. Els Agents de Sostenibilitat són una iniciativa de suport a la creació de l’ocupació impulsada conjuntament aquest any per l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Finalment, cal recordar que «A Sant Adrià, plàsticament res!» se suma a la campanya «Així m’agrada» www.sant-adria.net/aixi-magrada, amb un seguit d’actuacions que fomenten la col·laboració ciutadana pel que fa al civisme i la sostenibilitat, en definitiva, la implicació de tothom per millorar la qualitat de vida a la ciutat i a l’ ecosistema.

Vídeo reportatge sobre la Neteja de la Platja i Fons Marí de Sant Adrià de Besòs pel dia mundial dels Oceans


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs

Relacionats

Article

La iniciativa, emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, serà divendres 22 de novembre a les 16 h i està impulsada per Andròmines i Deriva 360 dins la campanya ‘El carrer no és un cendrer’.

Notícia

La infraestructura, operada per TERSA, va subministrar a través de Districlima més de 125.000 tones de vapor a la xarxa urbana de calor i fred durant el 2019. L'Hospital del Mar és un dels equipaments adherits a aquesta xarxa mediambientalment sostenible i eficient

Article

El projecte té com a objectiu la implementació del concepte de Punt Verd 2.0, com un espai vertebrador de l’economia circular de la ciutat, un espai de trobada, informació, activitat i intercanvi d’experiències, objectes i materials per fer d’aquest un servei de proximitat i un referent d’educació ambiental. 

Butlletí