80 publicacions de referència sobre la contractació sostenible

Redacció
07/11/2014 - 00:00

La web del programa Ajuntament + Sostenible ha renovat i ampliat l'apartat de Publicacions amb l'objectiu de proporcionar, als professionals del sector públic, una eina de suport tècnic per la inclusió de criteris ambientals i socials en la contractació.

La recopilació del fons documental s'ha dut a terme seleccionant les publicacions rellevants dels organismes pioners en l'estudi i aplicació de la compra sostenible i compilant les eines desenvoupades en projectes internacionals (com Landmark project, Smart SPP, GPP2020, etc.). Així doncs, les publicacions ofereixen informació referent i contrastada sobre la contractació sostenible en l'àmbit municipal, estatal i internacional de diferent naturalesa (informes, estudis, manuals i guies) i s'estructuren en tres blocs:

  • Guies de compra i contractació sostenible: documents que donen directrius clares i pràctiques per saber com abordar els objectius de la contractació pública sostenible de forma senzilla i progressiva. Exemple: "Manual Práctico de Compra y Contratación Pública Verde" de Ihobe.
  • Publicacions per àmbits temàtics: documents sobre els criteris ambientals i socials que s'han s'incorporar en les adquisicions públiques classificats pels següents àmbits temàtics: Ambientalització de contractes, Paper i material d'oficina, Neteja d'edificis i recollida selectiva, Alimentació, càtering i venda automàtica, Roba, Fusta, Obres, Jardineria, Energia, Mobilitat, Actes sostenibles, Sistemes de gestió ambiental, Contractació responsable i Innovació. Exemple: "Sustainable Public Procurement: A Global Review" de la UNEP.
  • Bones pràctiques: documents sobre experiències exitoses i innovadores de compra pública social i ambientalment responsable en diferents procediments de contractació. Exemple: "Green Public Procurement Examples" de la Comissió Europea.

Si voleu aportar documentació i fer créixer conjuntament aquest fons documental de la contractació responsable, podeu escriure a: ajuntamentsostenible@bcn.cat.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes a l'esdeveniment de referència del sector acústic a nivell de Catalunya, que tindrà lloc el 25 i 26 d'abril del 2022 al Teatre auditori de Granollers.

Article

Saps que tens totes les dades sobre els boscos de Catalunya a la teva disposició en un únic portal? Aquest portal és una iniciativa del CREAF i del CTFC i reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web, s’ha batejat amb el nom de Laboratori Forestal Català i és una peça vertebral del nou Portal de Boscos de Catalunya juntament amb l’Observatori Forestal Català.

Article

Reus Compra Responsable, el projecte de comerç de proximitat amb repartiment ecològic a domicili, presentat el passat mes de desembre, i que actualment compta amb seixantena d’establiments comercials adherits, inicia una nova etapa presentant el portal Reus Compra Responsable per promocionar la seva activitat i la venda en línia.

Butlletí